Sobota 18.05.2024
Dnes má meniny 
Viola
°C
06.02.2020 09:55

Staré Mesto zrekonštruovalo schody spájajúce Sokolskú ulicu s Pražskou


Snímka: Staré Mesto


Terénne schody spájajúce Pražskú a Sokolskú ulicu boli dlhodobo v dezolátnom stave. Dnes je situácia iná. Staré Mesto koncom minulého roka zrekonštruovalo nielen zničené schodisko, ale aj oporný múr. Obyvatelia si tak konečne môžu opäť skrátiť cestu na autobusovú zastávku na Pražskej.


„Pred rekonštrukciou sa tu nachádzali terénne schody bez zábradlia s rozbitými či dokonca chýbajúcimi schodiskovými stupňami a priľahlý oporný múr v havarijnom strave. V hornej časti schody ústili do chodníka, ktorý bol tiež v zlom technickom stave. Spojnica medzi týmito dvomi staromestskými ulicami bola pre peších z tohto dôvodu uzatvorená,“ vysvetlil vedúci investičného oddelenia v Starom Meste Lukáš Kamenistý.

Pôvodný múr aj so schodiskom bolo treba kompletne odstrániť - vrátane základov. Nový oporný múr je zhotovený z betónových debniacich tvárnic s hrúbkou 400 mm, vystužených a zaliatych betónom. Terénne schodisko je železobetónové, vystužené betonárskymi sieťami, uložené na základových pásoch a na teréne. Novinkou je obojstranné zábradlie a madlo z nerezovej konštrukcie.

Na schody nadväzuje v hornej časti konštrukcie schodov nový chodník z betónovej dlažby s protišmykovým povrchom.

„V spolupráci s magistrátom sme taktiež zrealizovali osadenie dvoch nových stĺpov verejného osvetlenia, ktoré osvetľuje schody a priľahlý dlažobný chodník,“ uzavrel L. Kamenistý.

 

 

Autor: (ts-Bratislava-Staré Mesto)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.12.2016
Vianočné trhy v centre Bratislavy a odpady
Ako je zabezpečený zber a odvoz odpadov z priestorov štyroch bratislavských námestí, na ktorých 120 stánkov ponúka počas vianočných trhov darčeky, lahôdky či práve pripravené jedlá a nápoje?
viac
16.01.2020
Na legendárnom Café Propeller pribudne replika originálneho svetelného nápisu
Projekt je podľa starostky mestskej časti Bratislava-Staré Mesto Zuzany Aufrichtovej súčasťou aktivít na oživenie bývalej legendárnej stanice lodnej prepravy.
viac
03.02.2020
Máte nápad ako zlepšiť verejný život v Starom Meste
Chcete prispieť k rozvoju našej štvrti? Podporíme vás! Starostka Starého Mesta Zuzana Aufrichtová vyhlásila výzvu na udelenie individuálnej dotácie na podporu verejného života v mestskej časti.
viac
29.07.2021
Staré Mesto pokračuje v rekonštrukciách svojich škôl
Bratislavské Staré Mesto pokračuje v rekonštrukciách svojich základných škôl (ZŠ).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %