Nedeľa 19.05.2024
Dnes má meniny 
Gertrúda
°C
29.02.2024 01:10

T. Drucker: Nový systém odmeňovania učiteľov by mohol byť v marci


Minister školstva, výskumu, vývoja a mládeže Tomáš Drucker . Snímka zdroj: Skolske.sk


Minister školstva, výskumu, vývoja a mládeže Tomáš Drucker (Hlas-SD) verí, že v marci bude existovať nový systém odmeňovania učiteľov. Stále podľa jeho slov prebiehajú diskusie s partnermi o spravodlivosti príplatkov. Do úvahy pritom berú všetky kraje.


"Ja verím, že v marci budeme mať riešenie, aby sme čo najrýchlejšie mohli vyplácať tieto finančné prostriedky," uviedol pre TASR šéf rezortu školstva. Podotkol, že vo veľkých mestách, ako Bratislava či Košice, je väčšia konkurencia na trhu práce ako inde.         

Konkurencia je však podľa neho aj v iných slovenských mestách, pretože kvalitného učiteľa môže často "stiahnuť" súkromný sektor. "Či už ide o vzdelávanie, súkromnú školu alebo škôlku. A tomu sa chceme do budúcna, samozrejme, snažiť zabrániť," dodal Drucker.         

V štátnom rozpočte sú podľa ministra zabezpečené príplatky pre učiteľov na rok 2024.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.08.2016
SmartBooks je inteligentný systém na kompletnú prípravu do školy
Školský prospech detí, ktorých rodičia nemajú dostatok času, aby sa im venovali, môže zlepšiť inovácia vo vzdelávaní - SmartBooks. Inteligentný vzdelávací systém pripravoval tím vyše 40 slovenských pracovníkov, ktorý na "rodinnom učiteľovi" pracoval viac ako štyri roky.
viac
19.08.2019
Na poriadok v meste dohliada modernizovaný kamerový systém
Tri inteligentné kamery s funkciou čítania evidenčných čísel vozidiel osadili pri vstupoch do mesta počas augusta v Spišskej Belej (okres Kežmarok).
viac
27.11.2019
Viac ako milión na podporu a rozvoj regiónov
Žilinská župa predstavila nový dotačný systém. Na rozvoj regiónov a podporu významných aktivít pôjde na nasledujúci rok 1,3 milióna eur. To je o 530-tisíc eur viac v porovnaní s predchádzajúcim rokom. V praxi to bude znamenať podporu väčšieho okruh tém a oblastí.
viac
23.03.2023
Mesto sprístupnilo na webe nový geografický informačný systém
Žilinská samospráva sprístupnila na webovej stránke nový informačný systém, ktorý poskytuje verejnosti informácie prostredníctvom digitálnych máp.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %