Štvrtok 16.05.2024
Dnes má meniny 
Svetozár
°C
30.07.2020 01:25

Táborníci sa učia, ako chrániť a zveľaďovať prírodu


Snímka zdroj: (vstop).


Po 30 rokoch sa v obci Regetovka v okrese Bardejov koná 44. ročník Východoslovenského tábora ochrancov prírody (VSTOP). Jeho účastníci sa učia spolunažívať s prírodou a prispievajú k skvalitneniu životného prostredia.


„Tohtoročný tábor má za cieľ umožniť návštevníkom, dobrovoľným ochranárom nielen zo Slovenska oboznámiť sa kultúrnymi i historickými pamiatkami územia a s odstupom 30 rokov spoznať a porovnať stav prírody a jej ochrany na hornom Šariši. Garantom odbornej časti podujatia je účasť špičkových odborníkov z ústavu Slovenskej akadémie vied, vysokých škôl, múzeí, ako aj amatérskych špecialistov na živú i neživú prírodu,” uviedol organizátor podujatia Miloslav Fulín.

Prácou v detskej sekcii sa najmladšia generácia účastníkov podľa jeho slov učí spolunažívať s prírodou a dospievajúci účastníci zasa praktickou činnosťou prispievajú k skvalitneniu životného prostredia v obci a okolí.

Organizátorom podujatia je Ústredný výbor Slovenského zväzu ochrancov prírody a krajiny (SZOPK), Základná organizácia SZOPK Trebišov v spolupráci so Štátnou ochranou prírody SR, regionálnym centrom v Prešove.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.08.2020
Prispieva miestne podnikanie k rozvoju vašej komunity?
Prispieva miestne podnikanie k rozvoju vašej komunity a navyše má aj pozitívny prístup k ochrane životného prostredia? Dajte vedieť miestnym podnikateľom, že sa môžu zapojiť do súťaže so svojím príbehom a inšpirovať ostatných.
viac
10.09.2020
Agrorezort zvažuje stanovenie nulovej kvóty lovu vlka
Ministerstvo pôdohospodárstva zvažuje stanovanie nulovej kvóty lovu vlka dravého pre poľovnú sezónu 2020/21.
viac
20.10.2020
O cenu Európskeho týždňa mobility 2020 bojovali aj samosprávy
Do Európskeho týždňa mobility 2020 sa svojimi aktivitami a trvalými opatreniami zapojilo 55 samospráv. Najaktívnejšou samosprávou sa stala mestská časť Bratislavy – Ružinov, s originálnym podujatím uspelo aj mesto Senec a aj Levoča získala ocenenie v kategórii samospráv Efektívne trvalé opatrenie.
viac
03.12.2020
Mesto vyčlení lokality na výsadbu ekologických vianočných stromčekov
Topoľčianska radnica chce tento rok podporiť obyvateľov mesta, ktorí si kúpia ekologické vianočné stromčeky.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %