Sobota 18.05.2024
Dnes má meniny 
Viola
°C
03.09.2021 11:30

Tri dobrovoľné hasičské zbory v Beluši si vďaka dotácii doplnili vybavenie


Ilustračná snímka


Hasiči si doplnili svoje vybavenie Obec Beluša sa môže pýšiť tromi dobrovoľnými hasičskými zbormi, ktoré sú aktívne a pre obec predstavujú veľkú pomoc nielen pri živelných pohromách. Každoročne je ich činnosť podporovaná dotáciou z Dobrovoľnej požiarnej ochrany.


Celková suma predstavuje pre všetky tri zbory 7 400 € - pre podhorský zbor v kategórii „C“ je výška dotácie stanovená na 1 400 € a po 3 000 € dostali hasiči z kategórie „B“- z Beluše a Hlože. „Každá dotácia z DPO je min. 5 % hradená z obecného rozpočtu, čo predstavuje spolu sumu takmer 400 €. Je pre nás samozrejmosťou, že podporujeme činnosť dobrovoľných hasičov aj z obecného rozpočtu, nakoľko ich pomoc a práca je veľkým prínosom pri riešení povodní, či požiarov v obci. V posledných rokoch bol obmenený ich vozový park a poskytnutá dotácia z DPO pomáha modernizovať ich materiálové vybavenie. Obec sa na ich činnosť môže vždy spoľahnúť a osvetovo pracujú aj s deťmi i mládežou,“ dopĺňa Ing. Alena Kubašová, zodpovedná za daný úsek poskytovania dotácií na obecnom úrade. Všetky hasičské zbory si u vybraných dodávateľov za poskytnutú dotáciu zakúpili potrebné materiálno-technické vybavenie či osobné ochranné pomôcky na zvýšenie akcieschopnosti jednotlivých zborov. Zakúpené vybavenie budú členovia zborov používať počas zásahov, a tak budú môcť oveľa lepšie chrániť životy a majetok občanov pred požiarmi a povodňami. Hasiči z Beluše si obstarali materiálnu techniku (napr. hadice, prúdnice) a osobné ochranné prostriedky (napr. pláštenka, zásahová obuv, brodiace nohavice, odev proti hmyzu, termotričko, hasiaci vak). Hložský zbor zakúpil z dotácie zásahové odevy s reflexným nápisom HASIČI. Podhorskí hasiči si doplnili zásoby zásahových rukavíc a zásahovej obuvi.

V Podhorí hasičskú tradíciu udržiavajú aj malé deti

Športové výkony podhorských hasičov nadchli malých priaznivcov natoľko, že sa vytvoril krúžok Malí hasiči Podhorie.

Od r. 2020 sa tzv. „kinderká“ zúčastňujú pohárových súťaží, na ktorých dosahujú medailové pozície a stali sa Objavom roka 2020. Aj v lete 2021 absolvovali deti niekoľko súťaží a nadšenie im nechýba. Aby obec podporila výbornú detskú a športovú aktivitu, uhradila im nákup tričiek a dresov s potlačou v sume takmer 1000 €. Určite v nich podhorské deti nastúpia aj na 1. detskej hasičskej súťaži na ihrisku v Podhorí, ktorú organizujú 5. septembra 2021 od 9.00 hod. Ste srdečne vítaní!

Autor: (ts- Mgr. Jana Huliačková, OcÚ Beluša)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.11.2018
Mesto získalo 28.500 eur na rekonštrukciu hasičskej zbrojnice
Mesto Trebišov zrekonštruuje hasičskú zbrojnicu pre potreby Dobrovoľného hasičského zboru (DHZ) Trebišov. Na tento účel získalo dotáciu 28.500 eur. Informovala o tom hovorkyňa mesta Martina Mištaničová.
viac
16.12.2019
Bíňovskí hasiči trénujú, súťažia, zasahujú i pripravujú akcie
Dobrým zvykom dobrovoľných hasičov v Bíňovciach pri Trnave sú v posledných rokoch dve spoločenské gastronomické akcie, na ktoré prilákajú nielen domácich, ale aj ľudí z okolitých obcí.
viac
18.11.2020
O dotáciu na obnovu školských jedální požiadalo 2194 záujemcov
O dotáciu na obnovu školských jedální požiadalo 2194 záujemcov. Potvrdil to odbor komunikácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.
viac
07.10.2022
Za minuloročné triedenie kuchynského odpadu získala obec takmer 5000 eur
Obec Beluša v Púchovskom okrese získala za triedenie kuchynského odpadu v minulom roku od Environmentálneho fondu dotáciu takmer 5000 eur. Informovala o tom Jana Huliačková zo sekretariátu starostu obce.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %