Nedeľa 19.05.2024
Dnes má meniny 
Gertrúda
°C
02.03.2020 11:00

Učitelia sa môžu prihlásiť do programu USA zameraného na výučbu o holokauste


Pamätník holokaustu v bývalom koncentračnom tábore Treblinka.


Učitelia druhého stupňa základných škôl a stredných škôl so zameraním na dejepis, náuku o spoločnosti, etiku, prípadne iné predmety humanitného zamerania majú možnosť zúčastniť sa na týždennom programe Holocaust Teacher Training na vybraných školách v USA.


Informuje o tom Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR.

Možnosť prehĺbiť si svoje znalosti týkajúce sa výučby o holokauste bude mať spolu 14 pedagógov zo siedmich krajín. Súčasťou programu je tiež oboznámenie pedagógov s novými výučbovými technikami a vzájomná interakcia pedagógov z rôznych krajín sveta na získanie novej perspektívy výučby histórie holokaustu.

Program je iniciatívou ministerstva zahraničných vecí USA, Asociácie organizácií zaoberajúcimi sa problematikou holokaustu (AHO) a Pamätného múzea obetiam holokaustu vo Washingtone v USA. Finančne ho zabezpečujú Veľvyslanectvo USA v Slovenskej republike, AHO a Ministerstvo školstva, vedy výskumu a športu SR.

Termín odovzdania žiadosti je 15. marca. Podmienkou je výborná znalosť anglického jazyka.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.04.2020
B. Gröhling si myslí, že koronakríza zmení školstvo trvalejšie
Koronakríza by mohla zmeniť slovenské školstvo trvalejšie, myslí si minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling.
viac
27.07.2020
Letná škola Teach for Slovakia je súčasťou prípravy nových účastníkov programu
Letná škola Teach for Slovakia, ktorá trvá do 31. júla, je súčasťou šesťtýždňovej prípravy nových účastníkov programu s rovnakým názvom. Podujatia sa tento rok zúčastňuje viac ako sto detí, ktoré sú rozdelené do šiestich tried.
viac
14.01.2021
Hľadajú sa učitelia 1. stupňa ZŠ na tvorbu vzdelávacích videí
Štátny pedagogický ústav v spolupráci s rezortom školstva vytvára databázu krátkych vzdelávacích videí a hľadá učiteľov a učiteľky pre predmety 1. - 5. ročníka základných škôl s vyučovacím jazykom slovenským, s vyučovacím jazykom národnostnej menšiny a školy s vyučovaním jazyka národnostnej menšiny.
viac
19.05.2021
Pozvánka na konferenciu PARTICIPÁCIA, MOJA LÁSKA 2021
Úrad splnomocnenca vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti v spolupráci s českou organizáciou Participation Factory si vás dňa 25. mája 2021 dovoľujú pozvať na konferenciu PARTICIPÁCIA, MOJA LÁSKA 2021.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %