Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
19.02.2022 02:45

V areáli bývalého družstva v Udavskom chcú zriadiť vrakovisko


Ilustračná snímka, zdroj: EurActiv.sk


O zriadenie autorizovaného pracoviska na zber a spracovanie starých vozidiel v areáli bývalého poľnohospodárskeho družstva (PD) v obci Udavské v okrese Humenné má záujem sninská spoločnosť Motocentrum Feria.


Investičný zámer aktuálne podlieha posudzovaniu vplyvov na životné prostredie (EIA).       

Ako vyplýva zo zámeru spoločnosti zverejnenom na enviroportáli, investor má záujem vykonávať "novú činnosť" spočívajúcu v zbere ostatných odpadov vrátane výkupu, triedenia, zhromažďovania a zhodnocovania vykúpených kovových odpadov a starých vozidiel od fyzických a právnických osôb v regióne do času ich odovzdania konečnému spracovateľovi. Okrem toho má tiež v úmysle triediť a zhromažďovať nebezpečné odpady, taktiež do času ich odovzdania konečnému spracovateľovi. "Odpady budú zhromažďované buď na spevnenej ploche, alebo k tomu určených veľkoobjemových kontajneroch," uvádza tiež dokument s tým, že investor odpady zabezpečí tak, aby nedochádzalo k ich úniku z posudzovaného areálu do okolia.       

Predmetná parcela je oplotená, v jej bezprostrednej blízkosti sa nachádza prístupová komunikácia. Ako tiež záujemca uvádza, plocha areálu má pozostávať zo spevnených betónových plôch, nebytových budov a izolovaných manipulačných plôch odvodnených do odlučovača ropných látok. Umiestnenie prevádzky má byť v súlade s územným plánom obce.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.02.2021
Mesto Sobrance by rado oživilo tradíciu kúpeľníctva
Oživiť tradíciu kúpeľníctva v Sobraneckých kúpeľoch, a tým rozvinúť i celý región chce mesto Sobrance. Zámer projektu Sobranecké kúpele - výstavba areálu s predpokladanými rozpočtovými nákladmi 17 miliónov eur je aktuálne v zisťovacom konaní posudzovania vplyvov na životné prostredie (EIA).
viac
12.03.2021
Pri Kráľovej pri Senci plánujú postaviť rekreačno-športový areál
Pri obci Kráľová pri Senci plánujú vybudovať rekreačno-športový areál. Jeho súčasťou má byť polyfunkčný objekt s wellness a fitness, rekreačné chaty a športové plochy. Predpokladané investičné náklady sa pohybujú na úrovni desiatich miliónov eur.
viac
04.08.2021
Vo veci výstavby lyžiarskej haly na Donovaloch sa stále nerozhodlo
Na envirorezorte aktuálne prebieha rozkladové konanie. Rozklad (odvolanie) proti rozhodnutiu o zastavení konania posudzovania vplyvov na životné prostredie (EIA) podal investor haly ešte v apríli. Uviedlo to tlačové oddelenie Ministerstva životného prostredia (MŽP) SR.
viac
26.09.2022
Nová trať má prepojiť Dlhé diely s trolejbusovou sieťou v meste
Nová trolejbusová trať medzi Patrónkou a Riviérou by mala prepojiť Dlhé diely s celým systémom trolejbusových tratí v hlavnom meste. Vyplýva to zo zámeru, ktorý Dopravný podnik Bratislava (DPB) predložil na posudzovanie vplyvov na životné prostredie (EIA).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %