Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
31.08.2016 12:30

V areáli pri mestskej plavárni začali stavať letné kúpalisko


Snímka zdroj: (kysuce.sk).


Mesto Čadca začalo v polovici augusta stavať v areáli pri mestskej plavárni letné kúpalisko.


Stavbu, ktorá má byť hotová v lete 2017, financuje z úveru. Náklady predstavujú 1,7 milióna eur.      

"Čadčania si kúpalisko zaslúžia a my sme tu preto, aby sme vykonávali služby obyvateľom. Dal som sľub, že takýto areál u nás vyrastie. Teší ma, že sa nám to podarilo," uviedol primátor Čadce Milan Gura.      

Prvé kysucké kúpalisko bude podľa neho mať nový bazén z antikora, čo výrazne zníži prevádzkové náklady. "Rozmerovo bude takmer dvojnásobne väčší ako jestvujúci bazén na plavárni. Ide o relaxačno - oddychový bazén, pri ktorom sa nezabudlo na deti ani dôchodcov. Budú tam hydromasážne trysky, ležadlá s vírivkou, detské atrakcie, chrliče vody a samozrejme aj plavecká časť. V rámci areálu budú bufety, šatne, sociálne zariadenia a športoviská," dodal čadčiansky primátor.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.01.2017
Tvrdošín chce postaviť novú plaváreň za 2,5 milióna eur
Obyvatelia hornej Oravy musia po zatvorení krytej plavárne v Nižnej už viac ako tri roky dochádzať za plaveckým bazénom desiatky kilometrov až do Dolného Kubína. Tvrdošínska samospráva by tento stav chcela zvrátiť, v meste plánuje postaviť úplne novú.
viac
06.02.2017
Mestské kúpalisko v Kežmarku bude pripomínať more
V Kežmarku by mali začať na jar s výstavbou mestského kúpaliska. Primátor Ján Ferenčák uviedol, že v lete by malo byť kúpalisko už v prevádzke, pričom bazény by mali byť naplnené slanou morskou vodou.
viac
28.02.2020
Mesto Levice pripravuje rekonštrukciu bazéna krytej plavárne
Mesto Levice pripravuje rekonštrukciu bazéna krytej plavárne. Zastupiteľstvo odsúhlasilo v rámci schváleného mestského rozpočtu na tento rok finančné prostriedky na rekonštrukciu vo výške 566 000 eur.
viac
29.09.2020
Na kúpalisku vybudujú tobogan, mesto na to vyčlenilo 160 000 eur
Novou atrakciou na mestskom kúpalisku v Trebišove by sa mal stať na budúci rok tobogan. Mestskí poslanci na tento účel aktuálne schválili 160 000 eur z rezervného fondu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %