Pondelok 06.05.2024
Dnes má meniny 
Hermína
°C
21.10.2021 02:55

V Petržalke pribudlo nové záchytné parkovisko


Snímka, zdroj: petrzalka.sk


V bratislavskej Petržalke pribudlo nové záchytné parkovisko. Nachádza sa na Kočánkovej ulici, v donedávna takmer nevyužitom areáli, ktorý mestskej časti do správy zverilo hlavné mesto.


Okrem toho je verejnosti opäť prístupné parkovisko na Macharovej ulici, čím mestská časť obyvateľom "vrátila" viac ako 100 miest na parkovanie. Informuje o tom samospráva na svojej webovej stránke.      

Medzi mestskými časťami nie je Petržalka výnimkou pri problémoch s dopravou a parkovaním. Aj keď isté zlepšenie priniesol pilotný petržalský parkovací systém, stále stovky miest na parkoviskách, uliciach, chodníkoch či trávnikoch zaberajú chátrajúce vraky áut. A hoci sa mestskej časti podarilo aj tento rok odstrániť desiatky autovrakov, ruky jej často zväzuje legislatíva a nedostatok kapacít.      

Podľa samosprávy by s tým mal byť čoskoro koniec. Mestská časť pred časom informovala bratislavský magistrát o svojej ambícii zbaviť Petržalku takýchto vrakov. Do správy dostala areál na Kočánkovej ulici. "Kolegovia z oddelenia správy verejných priestranstiev na ňom poriadne zamakali a po mnohých terénnych úpravách a jeho vyčistení tak aj Petržalka získa svoje veľké záchytné parkovisko," konštatuje mestská časť.      

Samospráva zároveň podotýka, že dočasné záchytné parkovisko na Macharovej ulici, ktoré pre vytvorenie miesta pre vraky musela oplotiť, je opäť sprístupnené verejnosti v rámci pilotného parkovacieho systému. "Petržalčanom sme tak vrátili ďalších asi 140 modrých miest na parkovanie," poznamenala mestská časť.          

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.07.2019
Projekt záchytného parkoviska v Ivanke pri Dunaji podporil aj SPF
V Ivanke pri Dunaji sa bude môcť postaviť záchytné parkovisko. Slovenský pozemkový fond (SPF) totiž odsúhlasil výrub drevín, ktoré sa nachádzajú na pozemku vo vlastníctve Slovenskej republiky. Fond, kde by malo parkovisko vyrásť, tento pozemok totiž pre štát spravuje.
viac
29.02.2020
V Prievidzi zrekonštruujú autobusovú stanicu a postavia parkovisko
V týchto dňoch došlo k podpísaniu zmlúv so zhotoviteľom na realizáciu dvoch veľkých investičných akcií, a to výstavbu parkoviska v predstaničnom priestore a rekonštrukciu autobusovej stanice v Prievidzi v časti MHD.
viac
03.10.2020
Petržalka sa zbavuje vrakov, umiestňuje ich na dočasne vyhradené parkovisko
V najväčšej bratislavskej mestskej časti parkovalo donedávna viac ako 160 vrakov, ktoré bránili parkovaniu pojazdných vozidiel. Vďaka iniciatíve vedenia mestskej časti Bratislava-Petržalka ich teraz parkuje o 40 menej.
viac
14.07.2022
Mesto otvára tri nové záchytné parkoviská, a to v Rači a Petržalke
Hlavné mesto rozširuje sieť záchytných parkovísk, teda parkovísk typu P+R, čiže Park and Ride. Najnovšie otvorilo na Komisárkach v Rači a na Jasovskej a Macharovej ulici v Petržalke.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.10 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.74 %