Nedeľa 19.05.2024
Dnes má meniny 
Gertrúda
°C
24.04.2023 09:30

V programe Spoločne pre región uspelo 11 projektov na východe Slovenska


Banner.


Spolu 11 projektov z východného Slovenska získalo podporu v rámci 16. ročníka grantového programu Spoločne pre región 2023. Prerozdelia si sumu 30 000 eur. Za spoločnosť U. S. Steel Košice o tom informovala Ľubomíra Šoltésová.


Podporené projekty sú zamerané na vzdelávacie a voľnočasové aktivity pre deti, na zvyšovanie bezpečnosti, ochranu životného prostredia aj regionálnych unikátností. Špecifickou črtou všetkých z nich je aktívne zapojenie zamestnancov hutníckej firmy. "Vďaka podpore z programu bude naštartovaná obnova hradu Tibava, revitalizované okolie močidla pri Vyšnej Myšli aj oddychová zóna pri Rudníku. Deti budú spoznávať kraj s pátračom Tinom, v tvorivých dielňach si vyskúšajú tradičné remeslá, budú športovať aj učiť sa, ako chrániť prírodu," spresnila s tým, že cieľom ďalších projektov je naučiť deti i dospelých správať sa bezpečne na lyžiarskych svahoch aj v cestnej premávke.

Pripomenula tiež, že za 16 rokov získalo v uvedenom programe podporu už 141 projektov v celkovej výške 354 400 eur. "Aj malé komunitné projekty dokážu priniesť viditeľné pozitívne zmeny. Pre ľudí v komunitách i pre návštevníkov regiónu," povedal pri vyhlasovaní výsledkov prezident U. S. Steel Košice James Bruno. Cenné je podľa neho aj to, že s nápadmi, čo v regióne zlepšiť, prichádzajú samotní obyvatelia vrátane zamestnancov oceliarní.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.10.2018
V Košiciach predstavili nový grantový program pre občianske organizácie
Prostredníctvom nového podporného programu Active Citizens Fund (ACF) môžu občianske organizácie na Slovensku získať na svoje projekty v nasledujúcich štyroch rokoch spolu takmer osem miliónov eur.
viac
09.02.2022
Košice rozdelia 50 000 eur na aktivity na zlepšenie životného prostredia
Mesto Košice vyhlásilo zelenú grantovú výzvu zameranú na podporu udržateľného rozvoja mesta, environmentálnych a eko-inovačných tém. Ako informuje na svojej webovej stránke, dokopy prerozdelí sumu 50 000 eur.
viac
12.05.2023
Mesto aj tento rok pripravilo hokejové mestečko v KFA
Hokejové mestečko v Košickej futbalovej aréne (KFA) ožije aj tento rok. Informuje o tom mesto Košice na sociálnej sieti s tým, že vstup bude zdarma.
viac
31.08.2023
Košice sa stanú cez víkend dejiskom medzinárodnej leteckej šou
Vzdušnú akrobaciu, moderné aj historické stroje či rôzne sprievodné atrakcie prinesie ďalší ročník Leteckých dní Košického kraja, ktorý sa na košickom letisku uskutoční najbližší víkend (2. - 3. 9.). Informovala o tom Krajská organizácia cestovného ruchu Košice Región Turizmus (KRT).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %