Sobota 18.05.2024
Dnes má meniny 
Viola
°C
16.02.2023 12:35

V rámci participatívneho komunitného rozpočtu rozdelí TSK tento rok 200 000 eur


Sídlo TSK.


Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) rozdelí v tomto roku v rámci participatívneho komunitného rozpočtu 200 000 eur. Komunitné nápady je možné predložiť do konca marca. Informovala o tom Barbora Jánošková z komunikačného oddelenia Úradu TSK.


"V šiestom ročníku participatívneho komunitného rozpočtu platí rovnomerné rozdelenie finančných prostriedkov medzi všetkých deväť okresov kraja. Projekty neinvestičného charakteru je možné podávať z oblasti voľnočasových aktivít, športu, kultúry, životného prostredia či oblasti sociálnej pomoci a dopravy," uviedla Jánošková.

Na jeden inšpiratívny nápad môže podľa nej navrhovateľ žiadať 2200 eur, grant však môže v kalendárnom roku získať maximálne na dva projekty. K podpore projektu je potrebný súhlas minimálne 30 ďalších dospelých občanov. Doručené žiadosti posúdia a predložia na verejné zvažovanie a následne na verejné hlasovanie.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.05.2019
Do verejného hlasovania za okres Ilava postúpilo osem jedinečných projektov
Do polovice mája budú v jednotlivých okresoch prebiehať verejné zvažovania projektov, v ktorých jednotlivé subjekty žiadajú o finančnú podporu v rámci Participatívneho-komunitného rozpočtu (PaKR) TSK. Počas druhého májového piatku bolo do hlasovania posunutých 8 originálnych zámerov z okresu Ilava.
viac
29.01.2021
Dotačné schémy TSK sú už otvorené
V rámci Dotačného systému Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK), Participatívneho-komunitného rozpočtu TSK, Zelených očí a podpory zážitkového vzdelávania na stredných školách prerozdelí župa medzi žiadateľov v tomto roku takmer 700 tisíc eur.
viac
29.04.2021
V rámci Participatívneho - komunitného rozpočtu TSK budú zvažovať 82 projektov
Kvôli pandémii koronavírusu bol Participatívny-komunitný rozpočet TSK v minulom roku zrušený, po ročnej prestávke bolo možné opäť predkladať zaujímavé komunitné projekty z vybraných oblastí, ktoré prispejú k rozvoju kraja. Na župu bolo doručených 92 originálnych projektov.
viac
08.06.2021
TSK podporí v rámci participatívneho komunitného rozpočtu 53 projektov
O hlasy verejnosti bojovalo počas dvoch týždňov 80 projektov, podmienkou na úspešnú realizáciu bol zisk minimálne 150 hlasov. Do hlasovania prišlo rekordných viac ako 19 tisíc hlasov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %