Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
22.03.2024 03:15

V rámci Svetového dňa vody otvorili v Seredi štyri obnovené verejné studne


Snímka zdroj: Sereď Online


Pri príležitosti Svetového dňa vody dali v Seredi do používania štyri obnovené verejné studne s ručnými pumpami. Nachádzajú sa na sídliskách a sú k dispozícii obyvateľom na polievanie zelene. Informovala o tom hovorkyňa radnice Zuzana Slahučková.


V spolupráci s pamätníkmi pred časom radnica zmapovala lokality, kde sa nachádzali zabudnuté mestské studne s úžitkovou vodou. "Cieľom je byť aspoň čiastočne sebestačnými a nebyť odkázaní od dodávok vody z verejného vodovodu. Ďalším dôvodom je podpora starostlivosti o sídliskovú zeleň," uviedol primátor Serede Ondrej Kurbel. O chuti podieľať sa na zalievaní mladých stromov, kríkov či mestských záhonov už v minulosti podľa hovorkyne informovali viacerí dobrovoľníci z mesta, a tak teraz radnica verí, že sa iniciatívni obyvatelia sídlisk takejto novinke potešia.         

Aktuálne mesto otvorilo studne na Cukrovarskej, Fándlyho, Čepeňskej a na Spádovej ulici. "Prečistili sme ich a osadili na ne nové ručné pumpy. Projekt realizujeme z rozpočtu mesta a náklady na tieto prvé štyri sú vo výške približne 3500 eur," uviedol vedúci oddelenia realizácie projektov, rozvoja mesta a verejného obstarávania Marián Šišo. Mestský úrad upozorňuje, že voda nie je vhodná na pitie. Slúži prioritne pre zeleň v meste či vo všeobecnosti pre potreby svojich obyvateľov.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.03.2017
RÚVZ B. Bystrica bezplatne vyšetrí vodu zo súkromných vodných zdrojov
Odpadová voda – to je tohtoročná téma Svetového dňa vody (World Water Day), ktorý si svet pripomína každoročne 22. marca.
viac
08.03.2018
Súčasťou osláv Svetového dňa vody v Šali budú súťaže i rozbory vodných zdrojov
Rozbory kvality vody i umelecké súťaže budú súčasťou osláv Svetového dňa vody v Šali. Podujatie sa bude konať pred Mestským kultúrnym strediskom, kde budú pracovníci Západoslovenskej vodárenskej spoločnosti, a.s. predvádzať techniku i ukážky napájania potrubia, či vybudovania vodovodnej prípojky.
viac
21.03.2020
Vyšetrenia vzoriek vody sa presúvajú na iný termín
O presunutí termínu na bezplatné orientačné laboratórne vyšetrenie vzoriek vody z individuálnych vodných zdrojov pri príležitosti Svetového dňa vody, ktorý pripadá na 22. marca, informuje Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR na svojej webovej stránke.
viac
22.03.2023
Obec Drahovce vyčistila vodovodné potrubia patentovaným ekologickým spôsobom
Mávate časté bolesti brucha, hlavy, ochorenia pľúc či problémy so srdcovo-cievnym systémom? Zdrojom týchto zdravotných problémov môže byť aj znečistené vodovodné potrubie vo vašom dome alebo bytovke.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %