Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
12.02.2024 10:05

V školách a školských zariadeniach platí zákaz politickej propagácie


Ilustračná snímka, zdroj: TASR - Martin Baumann


V školách a školských zariadeniach platí zákaz akejkoľvek politickej propagácie. Vyplýva to zo školského zákona. Poukázal na to rezort školstva, pričom na jeho porušenie už upozornil dve školy. Informuje o tom na svojom webe.


"V školách sa zakazuje akákoľvek politická propagácia vrátane propagácie politikov alebo kandidátov do politických funkcií, napríklad aj kandidátov na funkciu prezidenta alebo funkciu predsedu samosprávneho kraja či starostu obce," zdôraznilo Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže (MŠVVaM) SR.         

Prípady návštev škôl politikmi je podľa neho potrebné posudzovať individuálne - či ich účelom je politicky neutrálna diskusia alebo politická propagácia. Z rezortu tiež avizovali, že priestory školy a diskusie so žiakmi sa nesmú využívať na politickú propagáciu prostredníctvom propagačných obrázkov alebo videí.         

Nedávno podľa nich upozornili Prešovský a Banskobystrický samosprávny kraj ako zriaďovateľov škôl na porušenie zákazu. "Ministerstvo dostalo podnet v súvislosti s návštevou prezidentského kandidáta Ivana Korčoka na dvoch stredných školách, na gymnáziu v Snine a Strednej zdravotnej škole v Lučenci," dodali.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.08.2020
MŠVVaŠ odporúča zvážiť prenájom telocviční športovými klubmi
Rezort školstva odporúča zvážiť prenájom telocviční športovými klubmi. Dôvodom je najmä zamedzenie kontaktu rôznych skupín ľudí v spoločných priestoroch. Informoval o tom odbor komunikácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.
viac
02.10.2020
S prijatou novelou zákona o hazarde sa mesto zatiaľ neoboznámilo
Novelu zákona o hazardných hrách prijali poslanci len pred niekoľkými dňami, nebolo tak možné sa s ňou zatiaľ podrobne oboznámiť. Na otázku TASR, či navrhne primátorka Zvolena Lenka Balkovičová zákaz hazardu v meste, tak v piatok odpovedal zvolenský hovorca Martin Svatuška.
viac
15.10.2020
(2.) ZMOS adresoval rezortu školstva zásadné pripomienky k aktuálnej NZ
Združenie miest a obcí Slovenska v rámci medzirezortného pripomienkového konania adresovalo ministerstvu školstva zásadné pripomienky k novele zákona o štátnej správe v školstve a školskej samospráve. Kľúčové sa týkajú povinných materských škôl a rozhodovania o sieti škôl.
viac
17.12.2020
Prideľovanie normatívnych financií zriaďovateľom škôl sa má skvalitniť
Prideľovanie normatívnych finančných príspevkov zriaďovateľom škôl a školských zariadení určených na financovanie osobných nákladov a prevádzkových nákladov sa má skvalitniť. Vyplýva to z návrhu nariadenia vlády SR, ktoré v stredu (16. 12.) schválila vláda.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %