Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
19.02.2022 05:25

Vzťahuje sa zálohovanie aj na plastové fľaše od kuchynských olejov?


Radíme s odpadmi


Organizácia zodpovednosti výrobcov ENVI - PAK odpovedá na vaše otázky. Ak potrebujete poradiť v oblasti odpadov, napíšte nám, prosím, na adresu komunikacia@envipak.sk.


Nie. Zálohovanie sa vzťahuje iba na jednorazové plastové a kovové obaly na nápoje v objeme od 0,1 do troch litrov. Netýka sa olejov, sirupov, mlieka a mliečnych nápojov a podobne. Tieto obaly trieďte tak, ako doteraz a riaďte sa systémom triedenia vo svojej obci. Plasty patria do žltého a kovy do červeného kontajnera alebo vreca.

https://envipak.sk/

komunikacia@envipak.sk

Autor: (ENVI-PAK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.11.2016
Tak sa na Slovensku zbiera použitý kuchynský olej z domácností
Vyše 29 ton použitého kuchynského oleja dosiaľ vyzbierali na čerpacích staniciach Slovnaftu od spustenia projektu v roku 2011.
viac
25.02.2021
Čo znamená zber odpadov v prírode pre vnútro človeka
Pred niekoľkými týždňami priniesli Obecné noviny informáciu, že dobrovoľníci z iniciatívy Vezmi si ma vyzbierali a vyniesli zo slovenskej prírody 1800 vriec plus 3 tony ďalšieho odpadu. Takýto výsledok bol dosiahnutý v období od začiatku vzniku spustenia iniciatívy v polovici roka 2019.
viac
17.08.2021
Zavedenie systému zálohovania a recyklácie plastových fliaš v rámci EÚ
Európska komisia rozhodla o registrácii európskej iniciatívy občanov s názvom ReturnthePlastics: Iniciatíva občanov na zavedenie celoúnijného systému zálohovania a recyklácie plastových fliaš.
viac
20.09.2021
Ako triedime - pripravujeme k recyklácii - kovy
Kovy možno recyklovať donekonečna. S ohľadom na postupujúce klimatické zmeny pripomíname, že ich výroba z prvotných surovín je spojená s vysokou spotrebou energií, vrátane produkcie skleníkových plynov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %