Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
01.03.2024 11:05

Začína sa výstavba 2040 metrov dlhého cyklochodníka od Parku Janka Kráľa


Ilustračná snímka, zdroj: Trnava-live


Nový cyklochodník s dĺžkou 2040 metrov začne budovať v prvý marcový deň mesto Trnava. Povedie od Parku Janka Kráľa pozdĺž ulíc Jána Bottu a Štefana Moyzesa a má sa stať jednou z kľúčových častí vznikajúcej nosnej siete cyklistických komunikácií v meste. Uviedla to hovorkyňa radnice Veronika Majtánov


"Vďaka cyklochodníku bude vytvorený bezpečný koridor spájajúci železničnú a autobusovú stanicu, školy, internát, úrad práce i nákupnú zónu. Financovaný bude z prostriedkov mechanizmu v rámci cyklovýzvy z Plánu obnovy a odolnosti Slovenskej republiky," uviedla. Vo verejnej súťaži na dodávateľa mesto vysúťažilo cenu takmer 2,3 milióna eur.         

Na výstavbu obojsmernej cyklistickej cestičky nadviažu aj ďalšie investičné akcie mesta i rekonštrukcia vodovodného potrubia v réžii Trnavskej vodárenskej spoločnosti. Na práce nadviaže aj prestavba križovatky pred Základnou školou na Ulici Jána Bottu 27 na malú okružnú križovatku. "Mesto obnoví aj chodníky a povrch vozovky. Pribudne nové verejné osvetlenie a mobiliár, sadové úpravy. V závislosti od priestorových možností bude pozdĺž ulíc J. Bottu a Š. Moyzesa vytvorený parkovací pruh s pozdĺžnym státím v celom riešenom úseku," doplnila hovorkyňa.         

Realizácia stavby si vyžiada do 15. júla v troch etapách čiastočné aj úplné uzávery miestnych ciest, od pondelka 4. marca sa začína na ulici Štefana Moyzesa uzávera polovice jazdného pruhu v smere od ulice Ružindolská po Ulicu Terézie Vansovej.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.08.2019
Trnava bude mať prvý automatický parkovací dom pre bicykle na Slovensku
Trnava je prvým mestom na Slovensku, ktoré bude mať automatický parkovací dom pre bicykle. Stáť bude pri železničnej stanici, jeho výstavba sa začína 1. augusta a práce vrátane skúšobnej prevádzky by mali byť ukončené do marca budúceho roku.
viac
17.02.2020
Mesto Zlaté Moravce získalo dotáciu na revitalizáciu Parku Janka Kráľa
Mesto zrevitalizuje Park Jána Kráľa v centre mesta. Z celkových výdavkov projektu vo výške takmer 50 000 eur pokryje 40 000 eur dotácia na podporu regionálneho rozvoja Úradu podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu. Zvyšnú sumu uhradí mesto v rámci povinného spolufinancovania.
viac
22.07.2020
Mnohé stromy v Sade Janka Kráľa sú podľa mesta v zlom stave
Mnohé stromy v Sade Janka Kráľa v Bratislave sú aj pre dlhodobo zanedbávanú údržbu v zlom stave. Tvrdí to bratislavský magistrát s tým, že viaceré stromy trápia hlboko otvorené dutiny na kmeni či kostrových konároch, preschnutie koruny, hubové ochorenia i parazity.
viac
12.03.2022
Začala sa výstavba letnej čitárne v najväčšej knižnici v kraji
Letnú čitáreň v hodnote 319 000 eur začali stavať v záhrade Knižnice Juraja Fándlyho (KJF) v Trnave. Investorom je jej zriaďovateľ Trnavský samosprávny kraj, stavba by mala byť ukončená podľa predsedu TTSK Jozefa Viskupiča na jeseň tohto roka. Počíta aj so zelenou strechou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %