Nedeľa 19.05.2024
Dnes má meniny 
Gertrúda
°C
30.12.2021 12:30

ZMOS v roku 2021 organizovalo podujatia pre stovky ľudí zo samospráv


Ilustračná snímka.


Združenie miest a obcí Slovenska počas tohto roka organizovalo 20 workshopov a seminárov, 19 metodických pomôcok formou manuálov. Počet podujatí, samotné témy aj počet účastníkov dokazujú, že v prostredí miest a obcí je transfer skúseností a poznatkov mimoriadne dôležitý.


Združenie miest a obcí Slovenska počas roka 2021 zorganizovalo 11 workshopov, 4 semináre, dve municipálne konferencie a tri okrúhle stoly. Na týchto podujatiach sa diskusia orientovala na rôzne témy, ktoré sa dotýkajú aplikačnej praxe, agendy smart, ale aj nevyhnutných trendov s cieľom zvyšovania efektivity a zabezpečovania dostupnosti služieb aj obslužnosti územia.

Súčasťou podujatí boli aj inovatívne riešenia v oblastiach ako ochrana majetku a zdravia, civilná ochrana a krízové riadenie, práca s dátami, energetika a správa budov, doprava a parkovanie, ale napríklad aj spracovanie odpadov, problematika klímy a lokálny rozvoj.

Napriek tomu, že epidemiologická situácia neumožňovala realizovať podujatia prezenčnou formou, na podujatiach organizovaných Združením miest a obcí Slovenska sa počas roka zúčastnilo viac ako 700 zástupcov miest a obcí. Na základe záujmu ZMOS pripravuje už pre nadchádzajúci rok ďalšie podujatia, ktoré budú reagovať na témy aj trendy, dobrú prax a transfer poznatkov. Budeme pokračovať v príprave workshopov a seminárov on-line spôsobom a akonáhle to situácia dovolí, tak opäť s fyzickou účasťou.

Tieto podujatia boli organizované v rámci národného projektu s názvom Modernizácia miestnej územnej samosprávy, ktorý je realizovaný vďaka podpore z Európskeho sociálneho fondu v rámci Operačného programu Efektívna verejná správa.

Autor: (Michal Kaliňák, ústredný riaditeľ Kancelárie ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.09.2020
Základné školy sa môžu zapojiť do projektu „Hovorme o jedle“
Základné školy sa už od 16. septembra 2020 budú môcť zaregistrovať a realizovať aktivity VIII. ročníka HOVORME O JEDLE.
viac
04.12.2020
Ešte v lete zamrzli výzvy pre materské školy
Združenie miest a obcí Slovenska je znepokojené tým, že už v lete mala byť zverejnená výzva na budovanie a rozširovanie kapacít materských škôl. Napriek novej úlohe v podobe zavedenia povinnej predškolskej dochádzky päťročných detí v materských školách zostávajú samosprávy bez finančnej pomoci.
viac
29.03.2021
Problematika odpadov dominuje v každej samospráve
Ako nastaviť logistiku na zber kuchynských odpadov? Ktoré samosprávy ponúkajú inšpiráciu pre ostatné? V čom máme spoločné problémy so samosprávami v Čechách? Aj na tieto otázky zazneli na piatkovom workshope, ktorý organizoval ZMOS, konkrétne odpovede.
viac
22.12.2021
ZMOS: Rok dôležitých analýz
Združenie miest a obcí Slovenska počas končiaceho roka vypracovalo 10 analýz, ktoré detailne mapujú rôzne problematiky a nechýbajú v nich ani návrhy riešení s pozitívnymi dopadmi.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %