Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
21.09.2021 09:15

Budovu bývalej práčovne plánujú zbúrať, namiesto nej postavia plaváreň


Ilustračná snímka


O tom, ako bude vyzerať nový objekt a areál plavárne s celoročnou prevádzkou v Dubnici nad Váhom rozhodne odborná porota, zložená z architektov z celého Slovenska.


Odborná porota architektov, ktorá bude hodnotiť súťaž o budúcu podobu novej plavárne s celoročnou prevádzkou, zasadala v polovici septembra.

„V tomto čase sme tesne pred spustením architektonickej súťaže. Vďaka nej bude spomedzi súťažiacich vybraný víťaz a zhotoviteľ projektovej dokumentácie k pripravovanému projektu plavárne. Definovali sme si podmienky a kritériá, ktoré budú súčasťou zadania súťaže. K novej plavárni sme opäť o krok bližšie,“ vysvetlila Eva Granátová z oddelenia strategického rozvoja mesta a verejného obstarávania.

Samotná architektonická súťaž by mala trvať tri mesiace. Po nej bude môcť mesto pristúpiť k rokovaniu s víťazom súťaže o uzatvorení zmluvy na realizáciu projektových prác.

Nová plaváreň by mala vyrásť na mieste chátrajúcej práčovne pri zimnom štadióne. Táto lokalita je vhodná z viacerých dôvodov. Napr. prebytkové teplo zo zimného štadióna, ktoré vzniká pri výrobe ľadu, by mohlo byť využívané na ohrev vody v bazéne. Prevádzka budúcej plavárne tak bude ekonomickejšia a aj ohľaduplná k životnému prostrediu. V blízkosti sa taktiež nachádzajú parkoviská s kapacitou približne sto státí.

Budova bývalej práčovne je momentálne jedným z problematickejších objektov. Priťahuje zo spoločnosti vyčlenených jedincov, zriedkavé nie sú ani zásahy polície. „Budovu preto v blízkej dobe asanujeme, a to najmä z hľadiska bezpečnosti obyvateľov, ktorí v tejto lokalite žijú alebo ňou prechádzajú, nehovoriac o susednom zariadení pre seniorov,“ dodal k téme dubnický primátor Peter Wolf.

Presný termín zbúrania budovy závisí od trvania potrebných prípravných prác a nevyhnutných administratívnych postupov.

Autor: (ts-Dubnica nad Váhom, Mgr. Veronika Rezáková)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.11.2017
Dubnica nad Váhom si pripomenula 80. výročie Škody Dubnica
Mestský dom kultúry v Dubnici nad Váhom sa v piatok 10. novembra stal dejiskom pripomenutia si významného výročia. Účastníci konferencie s názvom "Škoda Dubnica kedysi a dnes" si spoločne pripomenuli 80. výročie začiatku výroby v a. s. Škodove závody Plzeň, koncern, závod Dubnica nad Váhom.
viac
16.10.2020
Dubnické múzeum získalo grant na debarierizáciu
Spolu 11-tisíc eur využije Dubnické múzeum na sprístupnenie expozičných priestorov osobám so sluchovým a zrakovým obmedzením. Financie získalo prostredníctvom grantu z Ministerstva kultúry SR na podporu projektu s názvom Univerzálne prvky ako nástroj sprístupňovania expozícií Dubnického múzea.
viac
27.05.2021
Dubnica získala na výstavbu cyklotrasy viac ako 824-tisíc eur
Nový cyklistický chodník s dĺžkou 2,9 km prepojí mesto Dubnica nad Váhom napojením zo Štúrovej ulice s mestskou časťou Prejta bezpečným aj atraktívnym spôsobom.
viac
03.09.2022
Rekonštrukcia Námestia Matice slovenskej napreduje podľa plánu
Kontrolný deň na stavbe potvrdil priebeh prác v súlade s očakávaným harmonogramom. Komplexná obnova Námestia Matice slovenskej v Dubnici nad Váhom by nemala trvať dlhšie ako 12 mesiacov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %