Streda 17.04.2024
Dnes má meniny 
Rudolf, Rudolfa
°C
16.06.2020 10:30

V Liptovskom Mikuláši tento rok začnú stavať 80 rodinných domov


Mestský úrad v Liptovskom Mikuláši. Snímka zdroj: (tasr).


V meste Liptovský Mikuláš začnú tento rok stavať približne 80 rodinných domov, 60 domov by mali dokončiť. Vyplýva to z podkladov odboru územného rozhodovania a stavebného poriadku radnice.


„Najrozsiahlejšia výstavba domov sa rozbehne v Stošiciach. V samotnom Liptovskom Mikuláši sú v rôznom štádiu prípravy či výstavby viaceré bytovky. V bytovom dome s polyfunkciou na Školskej ulici sa pripravuje 30 bytov, ďalších 40 bytov na Bellovej ulici,” konkretizoval Ján Sokolský z kancelárie vedenia mesta Liptovský Mikuláš.

Bytová výstavba by mala pokračovať aj v časti Palúdzka, kde vydali územné rozhodnutie na štyri bytovky s 37 bytmi. V tejto časti mesta sú v rôznom štádiu prípravy či výstavby aj ďalšie bytové domy. „Tiež obchodné centrum s potravinami a obchodmi, ale aj polyfunkčný obytný súbor,” uviedol Sokolský.

V štádiu územného konania je polyfunkčný komplex oproti akadémii ozbrojených síl, kde je podľa Sokolského navrhnutých šesť bytoviek s 248 bytmi. Z investičných projektov pôjde o výstavbu polyfunkčného objektu na Námestí mieru v pešej zóne, v ktorom pribudne päť bytov. Na Kamennom poli je naplánovaná prístavba k obchodnému centru.

Výrobné haly a sklady viacerých podnikov by mali pribudnúť na Priemyselnej ulici. „V Okoličnom pripravuje spoločnosť MTS stavebné úpravy a prístavbu priemyselnej budovy na výrobný objekt. Nový predajný a skladový areál má nachystaný aj spoločnosť Dekinvest SR,” informoval Sokolský. Doplnil, že v Liptovskej Ondrašovej pribudne ďalší autosalón.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.08.2020
Z detí sa v prímestskom tábore stali remeselníci a výtvarníci
Tradičné remeselné postupy a výtvarné techniky si v tábore Šikovníček v Liptovskom Mikuláši osvojilo 22 detí. Týždenný prímestský detský tábor zorganizovalo Liptovské kultúrne stredisko (LKS) na konci júla. Informovala o tom metodička LKS pre umelecké remeslo Beata Kuviková.
viac
10.12.2020
Z mestských lokalít odstránili vyše 200 ton nelegálneho odpadu
Mesto Liptovský Mikuláš dalo odstrániť 204 ton nezákonne umiestneného odpadu z lokality Hlboké, Priemyselnej, Vrbickej ulice a štrkopieskov. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.
viac
10.12.2020
Výzva úradu geodézie k aplikácii „Zoznam stavieb“
Združenie miest a obcí Slovenska obdržalo požiadavku na tlmočenie informácie Úradu geodézie, kartografie a katastra Slovenskej republiky v súvislosti s doplnení informácií do aplikácie „Zoznam stavieb“.
viac
12.02.2022
Hrnčiarske Zalužany chcú stavbou rodinných domov stabilizovať populáciu
Plánovanou individuálnou bytovou výstavbou (IBV) sa v obci Hrnčiarske Zalužany v okrese Poltár snažia zastabilizovať neustále sa znižujúci počet obyvateľov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %