Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
14.08.2020 01:45

Aj toto leto objavujte finalistov ankety Strom roka 2020


Na mape sú vyznačené lokality súťažiacich stromov.


Už tretí rok vyhlasuje Nadácia Ekopolis sprievodnú fotografickú súťaž s názvom „Tour de Strom“ v rámci prestížnej celoslovenskej ankety Strom roka. Tá tento rok oslavuje už 18. rokov.


„Súťaž je veľmi jednoduchá – stačí sa odfotiť s finalistom z tohtoročného výberu ankety, pridať fotografiu na Instagram a označiť našu nadáciu,“ približuje detaily súťaže Martina Ragalová z Nadácie Ekopolis, ktorá anketu Strom roka organizuje. Aj tento rok vybrala hodnotiaca komisia dvanásť finálových stromov z celého Slovenska, ktoré bojujú o hlasy verejnosti do konca septembra.

„Keďže toto leto je výnimočné a mnohí ostávajú dovolenkovať na Slovensku, chceme aj takýmto spôsobom podporiť ľudí, aby venovali čas objavovaniu nádherných stromov i prírody. Je to príležitosť pre nás všetkých navštíviť neprebádané časti našej krajiny a spríjemniť si letné dni,“ dopĺňa Ragalová.

Anketa svojim poslaním upozorňuje na význam, hodnotu a krásu stromov, prispieva k ich ošetreniu a v mnohých prípadoch aj k ich záchrane. „Každý jeden strom je výnimočný – svojim vzhľadom, príbehom ale najmä spojením s ľuďmi. V tejto dobe, keď je nesmierne dôležité zvyšovať povedomie o dôležitosti ochrany a starostlivosti o stromy, je aj táto malá súťaž akýmsi spojivkom. Pretože vidieť nádherné finálové stromy naživo, možnosť dotknúť sa ich, vytvára medzi ľuďmi a stromami akési magické puto,“ uzatvára Ragalová.

Ak sa teda ocitnete pri strome z finálovej dvanástky tohtoročnej ankety Strom roka, stačí sa so stromom odfotiť, zavesiť fotku na Instagram a označiť ju #anketastromroka2020 a @nadaciaekopolis, a ste v hre o milé ceny z našej nadácie. Vyberáme tú najoriginálnejšiu fotografiu.

Súťaž potrvá do 30. septmebra, teda do oficiálneho ukončenia hlasovania za stromy v tohtoročnej ankete. Víťaza vyberá Nadácie Ekopolis. Viac o podmienkach súťaže sa dočítate na podstránke.

Viac informácií o ankete Strom roka nájdete na tomto linku.

Autor: (Nadácia Ekopolis)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.09.2016
O víťazovi ankety Strom roka 2016 môžete rozhodnúť už len pár dní
Už len pár dní je otvorené hlasovanie v ankete Strom roka 2016. Do konca septembra 2016 môžete zahlasovať za jedného z dvanástich finalistov a zvýšite tak jeho šance na ošetrenie.
viac
06.07.2020
Poznáme 12 finalistov ankety Strom roka 2020. Hlasovanie odštartovalo!
Aj v osemnástom ročníku súťaže stromov zabojuje o prestížny titul i odborné ošetrenie 12 finalistov z celého Slovenska. Patronát nad anketou drží už deväť rokov známy spevák, Peter Lipa.
viac
17.10.2020
Za Strom roka 2020 sa dohlasovalo, víťazný strom zverejnia koncom októbra
Ľudia, ktorí počas tohto roka hlasovali za Strom roka 2020, sa výsledky dozvedia až koncom októbra. Víťazný strom získa nielen prestížny titul, ale postúpi aj do súťaže Európsky strom roka, kde bude reprezentovať krajinu.
viac
16.04.2021
Prihláste svoj strom do ankety Strom roka 2021
Anketa Strom roka už 19 rokov hľadá po celom Slovensku stromy s pozoruhodnými príbehmi, ktoré vyzdvihujú význam starých, vzácnych či ohrozených stromov a vzbudzujú záujem ľudí o životné prostredie. Tento rok môžete svojho obľúbenca do súťaže nominovať od 1. apríla.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %