Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
08.06.2020 03:45

Aj toto leto odvezie návštevníkov po krásach mesta Štiavnická Anča


Turistický vláčik Štiavnická Anča.


K najznámejším a najnavštevovanejším pamiatkam v Banskej Štiavnici odvezie záujemcov aj tento rok turistický vláčik Štiavnická Anča. Jazdu vyhliadkovým turistickým vlakom si môžu návštevníci mesta užiť už aj počas júna.


„Pred mnohými desaťročiami vozil do Banskej Štiavnice ľudí a náklad legendárny parný vlak, ktorý ľudia s láskou pomenovali Štiavnická Anča. Vláčik už dávno doslúžil, ale turistov a obyvateľov Štiavnice bude opäť po roku voziť náš vyhliadkový turistický vláčik s rovnakým menom,” uviedol za prevádzkovateľa Milan Kabina.

Trasa povedie z Námestia sv. Trojice k Banskému múzeu v prírode - Skanzenu a jazeru Klinger. Odtiaľ návštevníkov vláčik prevezie popri historickom sklade pušného prachu, kde sa im naskytne panoramatický výhľad na okolitú prírodu.

„Následne zamieri do historického centra, popri Trotuári, Kammerhofe a Botanickej záhrade až pod Kalváriu. Ďalej až na Križovatku, popri Glanzenbergu a ďalších historických pamiatkach späť na Námestie sv. Trojice,” priblížil Kabina s tým, že lístok platí celý deň.

Cestujúci môžu na ktorejkoľvek zastávke vystúpiť, neskôr zase nastúpiť a pokračovať v jazde a obhliadke. Turistov bude sprevádzať audio sprievodca, ktorý priblíži mnohé zaujímavostí z histórie Banskej Štiavnice a jej okolia. V júni bude vlak premávať počas víkendov, od júla každý deň.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.03.2020
BBSK pripravuje projekt novej cyklotrasy na trase Štiavnickej Anče
Už o niekoľko rokov by mohla Hronskú Breznicu s Banskou Štiavnicou prepojiť nová cyklotrasa, vedúca po bývalom pôvodnom telese niekdajšej úzkorozchodnej železničnej trate Štiavnická Anča. Projekt pripravuje Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK).
viac
16.04.2021
Slovenské banské múzeum sa pripravuje na letnú sezónu
Slovenské banské múzeum (SBM) so sídlom v Banskej Štiavnici sa postupne pripravuje na blížiacu sa letnú turistickú sezónu. Okrem iného múzeum hľadá i sezónnych lektorov a lektorky, uviedla Iveta Chovanová z centra marketingu, komunikácie a zelených inovácií SBM.
viac
15.07.2021
Vláčik Korýtko v prevádzke
Obľúbená atrakcia v Ružomberku, historický vláčik Korýtko, zažíva už svoju štvrtú sezónu. Vlak s vozňom pre bicykle a kočíky premáva počas všetkých prázdninových víkendov na trojkilometrovom úseku zrekonštruovanej železnice.
viac
16.04.2022
Turistický vláčik Štiavnická Anča vyrazil počas sviatkov do mesta
Počas veľkonočných sviatkov vyrazil v sobotu do ulíc Banskej Štiavnice vyhliadkový turistický vláčik Štiavnická Anča. Premáva každú hodinu počas soboty a nedele. TASR o tom v sobotu informoval Milan Kabina, prevádzkovateľ vláčika.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %