Streda 01.05.2024
Dnes má meniny 
Sviatok práce
°C
16.02.2024 08:55

B. Bystrica požiada o príspevok 520-tis. eur na skejtpark a hokejbalové ihrisko


Vizuál


Projekt vybudovania skejtparku a hokejbalového ihriska v Banskej Bystrici je bližšie k realite. Mestskí poslanci odobrili predloženie žiadosti o finančný príspevok z výzvy Fondu na podporu športu vo výške zhruba 520.000 eur a jeho spolufinancovanie zo strany mesta, čo je približne 222-tis. eur.


Ako informovala hovorkyňa primátora Zdenka Marhefková, komunity hokejbalistov a skejterov v meste pod Urpínom majú silné zastúpenie, ale chýbajú im kvalitné športoviská. Samospráva preto už niekoľko rokov hľadá vhodné riešenie a vyvíja konkrétne kroky s cieľom vybudovať hokejbalové ihrisko a skejtpark spĺňajúce súčasné trendy. Vďaka spolupráci mesta a Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) vzniknú tieto športoviská na mieste dvoch zo štyroch chátrajúcich ihrísk nachádzajúcich sa v areáli Obchodnej akadémie Mareka Frauwirtha na Tajovského ulici v Banskej Bystrici.         

"Po získaní ihrísk od BBSK sme si dali vypracovať projektovú dokumentáciu autorizovaným stavebným inžinierom, ktorý spolupracoval aj so Slovenskou hokejbalovou úniou a zástupcami z radov aktívnych skejterov. Získali sme už všetky povolenia a teraz sa chceme uchádzať o mimorozpočtové zdroje na realizáciu tohto projektu. Verím, že vo výzve Fondu na podporu športu budeme úspešní a po rokoch sa nám podarí uspokojiť potreby a očakávania týchto dvoch komunít," konštatoval primátor Ján Nosko.         

Predmetom projektu je vybudovanie hokejbalového ihriska a skejtparku na existujúcich asfaltových plochách v blízkosti stredných škôl. Vo vrchnej časti bude situovaný nový skejtpark tvorený z betónových prvkov, prekážok s rôznou náročnosťou a skejtového bazéna. Bude slúžiť predovšetkým pre amatérskych skejterov, kolobežkárov či inline korčuliarov. Na druhej ploche vybudujú nové hokejbalové ihrisko s mantinelmi, záchytnými sieťami i menšou tribúnou.         

Tento zámer podporuje aj Slovenská hokejbalová únia. "Plánované ihrisko spĺňa požadované parametre pre majstrovské zápasy mládežníckych súťaží, ktoré organizujeme," reagovala únia.         

Areál dvoch športovísk počíta s novým oplotením, mobiliárom, šatňami, bezbariérovými vstupmi i osvetlením. Jeho súčasťou bude tiež zázemie s toaletami a sprchou, ktoré plánuje vybudovať BBSK v rámci objektu svojej strednej školy.         

Odhadovaný rozpočet projektu sa pohybuje v celkovej výške zhruba 742.000 eur.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.02.2022
Na hokejbalové ihrisko a skatepark vyčlenila B. Bystrica 150 000 eur
Na vybudovanie dočasného hokejbalového ihriska a skateparku vyčlenila samospráva Banskej Bystrice v tomto roku 150 000 eur. V rámci projektu mesto aktuálne pripravuje projektovú dokumentáciu. Uviedol to primátor mesta Ján Nosko.
viac
28.03.2022
B. Bystrica eviduje nedostatok opatrovateliek pre seniorov i deti
Mesto Banská Bystrica v súčasnosti zamestnáva približne 80 opatrovateliek a opatrovateľov. Nie je ich však toľko, koľko by seniori, deti a aj ľudia s ťažkým zdravotným postihnutím potrebovali. Informovala o tom hovorkyňa banskobystrického primátora Dominika Adamovičová.
viac
20.10.2022
Žiadosti o dotácie na podporu projektov treba podať do konca októbra
Banskobystričania môžu aj tento rok podať žiadosť o podporu projektov z mestského rozpočtu na rok 2023. Predložený projekt je potrebné bližšie charakterizovať, určiť cieľovú skupinu, vízie, zámery, ciele a prínosy.
viac
09.10.2023
Mesto už môže vybudovať hokejbalové ihrisko a plochu pre skejterov
Komunita skejterov a hokejbalistov v Banskej Bystrici dlhé roky volá po výstavbe nových športovísk. Ich vybudovanie je už reálnejšie, keďže Zastupiteľstvo Banskobystrického samosprávneho kraja schválilo prenájom svojich dvoch zanedbaných ihrísk mestu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %