Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
13.02.2021 01:40

B. Tréger: Hlavná cesta cez L. Hrádok nám nerobí dobré meno, žiadame jej opravu


Ilustračná snímka


Hlavný cestný ťah cez Liptovský Hrádok na Ulici SNP je dlhodobo v nevyhovujúcom stave. Podľa primátora mesta Branislava Trégera traumatizuje nielen obyvateľov, ale aj všetkých, ktorí cez Liptovský Hrádok prechádzajú. Zdôraznil, že hoci cesta nie je majetkom mesta, nerobí im dobré meno, práve naopak.


Správcom cesty je Slovenská správa ciest (SSC). Tú mesto už v minulosti upozorňovalo na zlý stav cesty a žiadalo rekonštrukciu. Zatiaľ posledné stretnutie k tejto problematike sa uskutočnilo tento týždeň, keď sa Tréger podľa vlastných slov stretol s generálnou riaditeľkou SSC Martinou Tvrdoňovou. "Verím, že sa nám našu aktivitu podarí dotiahnuť do úspešného konca a hlavný cestný ťah cez Liptovský Hrádok bude opravený," dodal primátor.       

Celá Ulica SNP sa postupne začína meniť. Na jej vstupe v smere od Liptovského Mikuláša v závere minulého roka asanovali územie na ploche viac ako 6000 štvorcových metrov. V jarných mesiacoch tohto roka tam otvorí novú predajňu obchodný reťazec.       

"Nevyhnutné asanačné práce, oprava chodníka či budovanie nového verejného osvetlenia si pochopiteľne vyžiadali aj prítomnosť ťažkej techniky, robili sa rôzne výkopové práce. Z tohto dôvodu by bolo nerozumné opravovať hlavnú cestu ešte predtým, ako sa skončia práce v súvislosti s obchodom. Stratégia bola jasná. Keď sa postaví obchod, vyvinie sa maximálna snaha, aby došlo k rekonštrukcii cesty, a tak sa aj deje," konkretizoval Tréger.       

Primátor doplnil, že mesto má záujem o celkovú revitalizáciu tejto lokality. Tá bude spočívať najmä vo výsadbe novej zelene a drevín.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.06.2016
Spišská Nová Ves zrekonštruuje komunikácie za 5 miliónov eur
Samospráva mesta Spišská Nová Ves sa rozhodla zrekonštruovať a zmodernizovať miestne komunikácie, ktoré sú vo vlastníctve mesta. Investíciu vo výške 5 miliónov eur schválili poslanci na stredajšom (15. 6.) zasadnutí mestského zastupiteľstva.
viac
04.05.2020
Pri oprave výtlkov budú po novom využívať infražiariče
Výtlky na miestnych komunikáciách v Liptovskom Hrádku budú zamestnanci odboru technických služieb po novom opravovať pomocou infražiaričov. Mesto o tom informuje na oficiálnej webovej stránke.
viac
22.01.2021
Vstup do Liptovského Hrádku sa vizuálne mení
Vjazd do Liptovského Hrádku v smere od Liptovského Mikuláša prechádza vizuálnou premenou. Budovy na ploche medzi riekou Belá, železnicou a hlavným cestným ťahom asanovali, územiu bude po novom dominovať predajňa obchodného reťazca.
viac
23.10.2021
Michala Mačičku mesto ocenilo pamätnou plaketou Magistra Donča
Pamätnú plaketu Magistra Donča, ktorá je najvyšším mestským vyznamenaním, dostal Michal Mačička za celoživotný prínos v oblasti pedagogickej, vedeckej a amatérskeho filmu v prospech mesta Liptovský Hrádok.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %