Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
12.01.2022 01:35

Bánovce nad Bebravou vybudujú kompostáreň na biologický odpad


Ilustračná snímka.


Mesto Bánovce nad Bebravou vybuduje kompostáreň na spracovanie biologicky rozložiteľného komunálneho odpadu (BRKO). Investíciu v hodnote viac ako 1,1 milióna eur bude financovať z fondov Európskej únie. Informovala o tom na sociálnej sieti primátorka Rudolfa Novotná.


Projekt počíta s výstavbou novej kompostárne na zhodnocovanie BRKO z verejných plôch, parkov, ihrísk, záhrad, ako i nákupom zariadenia na zabezpečenie prevádzky zariadenia. Samospráva plánuje obstarať kolesový traktor, rezací a miešací voz, vyklápací príves, prekopávač a preosievač kompostu, ako i vaňové kontajnery na odpad. Novú kompostáreň plánuje samospráva vybudovať v Dežericiach (okres Bánovce nad Bebravou).

Investíciu bude mesto financovať z Operačného programu Kvalita životného prostredia. Celkové oprávnené výdavky projektu mu Ministerstvo životného prostredia SR schválilo vo výške 1 186 680 eur, nenávratný finančný príspevok predstavuje 1 127 346 eur. Na financovaní sa bude samospráva podieľať sumou 59 334 eur.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.06.2018
Bánovce nad Bebravou chcú postaviť kompostáreň na biologicky rozložiteľný odpad
Bánovce nad Bebravou majú záujem na pozemkoch v Dežericiach (okres Bánovce nad Bebravou) postaviť kompostáreň na biologicky rozložiteľný odpad (BRO). K dispozícii by mala byť nielen pre mesto, ale i okolité obce.
viac
23.08.2019
Pod cirkusovým šapitom ožije príbeh Červenej čiapočky
Klasickú rozprávku Červená čiapočka v netradičných priestoroch cirkusového šapita si budú môcť pozrieť deti i dospelí v mestskom parku v Bánovciach nad Bebravou.
viac
04.10.2019
V meste pribudli ďalšie kryté stojiská na nádoby na odpad
Samospráva Bánoviec nad Bebravou umiestnila na území mesta ďalšie dve kryté uzamykateľné stojiská na kontajnery. Stojiská za takmer 15.000 eur pribudli na ulici Matice slovenskej a ulici Žitná, ich obstaranie financovala radnica z rozpočtu mesta. Informovala o tom v tlačovej správe.
viac
17.02.2022
Bánovská samospráva chce postaviť nájomný bytový dom na Dubničke
Samospráva Bánoviec nad Bebravou plánuje postaviť nájomný dom s 22 bytmi na sídlisku Dubnička. Využiť na to chce dotáciu z Ministerstva dopravy a výstavby SR a úver zo Štátneho fondu rozvoja bývania (ŠFRB). Financovanie stavby odobrili mestskí poslanci na svojom rokovaní v stredu (16. 2.).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %