Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
01.04.2023 09:45

Bezplatný workshop pre samosprávy „Učiace sa mestá“


Ilustračný výrez plagátu


Úrad splnomocnenca vlády pre rozvoj občianskej spoločnosti pozýva na celodenný bezplatný workshop pre samosprávu o riadenej participácii: Učiace sa mestá a obce v Prešove a Košiciach.


Čo prináša a ako vám to pomôže?

Úrad splnomocnenca vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti v rámci národného projektu Podpora partnerstva a dialógu v oblasti participatívnej tvorby verejných politík II. vygeneroval nové poznanie o spôsobe zapájania verejnosti do správy vecí verejných.  Ide predovšetkým o rozlíšenie medzi občianskou (zdola) a RIADENOU (zhora) participáciou, ktorú nastavujú a riadia samotné úrady miestnej územnej samosprávy. Súčasťou tohto poznania sú aj praktické vedomosti a zručnosti, ktoré Vám pomôžu jednoduchšie pripraviť riadené participatívne procesy. A práve tieto zručnosti Vám v rámci workshopu chceme sprostredkovať.

Podrobný program workshopu nájdete TU.

Termín:

24. apríl 2023 Prešov, regionálne centrum Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR, Levočská 5

25. apríl 2023 Košice, Východoslovenské múzeum, Nám. Maratónu mieru 2

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.11.2020
Predseda ZMOS Branislav Tréger sa obrátil na poslancov parlamentu
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska Branislav Tréger sa v súvislosti s doterajším nepreplatením výdavkov samospráv za testovanie obrátil na poslancov parlamentu z vládnej koalície, ktorí súčasne pôsobia v pozícii štatutárnych predstaviteľov miest a obcí.
viac
09.02.2021
ZMOS žiada vládu o zavedenie systému do testovaní obyvateľstva
Združenie miest a obcí Slovenska žiada vládu Slovenskej republiky o to, aby do testovania obyvateľov zaviedla systém. Dlhodobé suplovanie zdravotníckych úkonov musí nahradiť zrozumiteľný systém manažovania.
viac
29.03.2021
Problematika odpadov dominuje v každej samospráve
Ako nastaviť logistiku na zber kuchynských odpadov? Ktoré samosprávy ponúkajú inšpiráciu pre ostatné? V čom máme spoločné problémy so samosprávami v Čechách? Aj na tieto otázky zazneli na piatkovom workshope, ktorý organizoval ZMOS, konkrétne odpovede.
viac
19.05.2021
Stanovisko ÚMS k mediálnym vystúpeniam podpredsedu vlády SR Štefana Holého
Únia miest Slovenska (ÚMS) je znepokojená z toho, že pán Holý pokračuje v šírení klamstiev, keď tvrdí, že samospráva sa bude odmietavo stavať ku akejkoľvek zmene.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %