Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
11.11.2016 02:00

Blíži sa lll. uzávierka výzvy na materské školy. Zapojte svoje mesto alebo obec


Ilustračná snímka: (tasr).


Do vyhlásených výziev zameraných na výstavbu, rekonštrukciu a prestavbu materských škôl sa doposiaľ zapojili desiatky miest a obcí. Po dvoch uzávierkach je pre tento typ projektových žiadostí k dispozícii ešte 32,74 miliónov eur.


 

Zástupcovia 1044 obcí zo siedmich slovenských krajov majú do 2. decembra 2016 ešte dostatok času, aby poslali svoje žiadosti o nenávratný finančný prostriedok.

Výzvy na materské školy zastrešuje Operačný program Ľudské zdroje (OP ĽZ) v pôsobnosti Ministerstva vnútra Slovenskej republiky (MV SR). V súčasnosti prebieha hodnotenie žiadostí z druhého hodnotiaceho kola. Za predpokladu schválenia všetkých žiadostí bude ďalším záujemcom o pomoc z prostriedkov Európskej únie k dispozícii minimálne 32,74 milióna eur. V prípade neschválenia niektorých žiadostí sa táto suma môže ešte navýšiť. Celková alokácia pre výzvy je 50 miliónov eur zo zdrojov Európskej únie.

Žiadosti o finančnú podporu môže posielať 1044 obcí a miest vybraných na základe indexu podrozvinutosti z údajov Atlasu rómskych komunít. MV SR vyhlásilo výzvy na materské školy v januári 2016. Výzva s koncovým písmenom „A“ je určená pre 150 obcí a výzva s koncovým písmenom „B“ pre 894. V oboch výzvach je dostupná Príloha č. 7 s presným zoznamom oprávnených žiadateľov. Všetky informácie k výzvam vrátane najčastejších otázok sú k dispozícii na hlavnej webovej stránke tejto časti operačného programu www.minv.sk/?OPLZ.

Časť OP ĽZ v gescii MV SR je spolufinancovaná z Európskych štrukturálnych a investičných fondov a štátneho rozpočtu SR vo výške 450 miliónov eur. V súčasnosti je vyhlásená výzva zameraná na komunitné centrá, ktorej uzávierka druhého hodnotiaceho kola je stanovená na 24. februára 2017.

 

Autor: (mvsr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.08.2017
Ministerstvo zjednodušilo podmienky výzvy na prístup k pitnej vode
Ministerstvo vnútra SR ako sprostredkovateľský orgán pre časť operačného programu Ľudské zdroje zjednodušilo podmienky výzvy na podporu prístupu k pitnej vode.
viac
18.12.2019
Na výzvu na rozšírenie kapacít škôlok je vyčlenených päť miliónov eur
Ministerstvo vnútra (MV) SR vyhlási v najbližších dňoch výzvu na výstavbu a rekonštrukciu materských škôl v obciach s prítomnosťou marginalizovaných rómskych komunít (MRK).
viac
01.10.2020
Posuny termínov výziev na majetkovo-právne vysporiadanie pozemkov
Ministerstvo vnútra SR informuje o posune termínu uzávierky 1. a 2. hodnotiaceho kola výzvy zameranej na majetko-právne vysporiadanie pozemkov. Termín 1. hodnotiaceho kola sa posúva na 10. novembra 2020 a v 2. hodnotiaceho kola na 11. januára 2021.
viac
22.10.2020
Výzva na podporu komplexného prístupu v MRK v PSK
Ministerstvo vnútra SR ako sprostredkovateľský orgán pre časť OPĽZ vyhlásilo výzvu na predkladanie žiadostí o nenávratný finančný príspevok zameranú na podporu komplexného prístupu v šiestich obciach s marginalizovanými rómskymi komunitami v Prešovskom kraji.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %