Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
19.01.2022 03:08

Bratislava aj v tomto roku podporí revitalizáciu pochôdznych terás


Ilustračná snímka.


Mesto Bratislava podporí revitalizáciu pochôdznych terás formou dotácie. Na tento účel vyčlenila samospráva v rozpočte 200 000 eur. Žiadosť o dotáciu môžu záujemcovia podať do konca marca. Bratislavská samospráva o tom informuje na svojom webe.


Magistrát pripomína, že jedným z prvkov verejného priestoru v Bratislave sú aj verejne prístupné pochôdzne terasy, ktorých časť je v súkromnom vlastníctve. "Mnohé z týchto terás sú, žiaľ, už dlhodobo v zlom technickom stave," konštatuje samospráva.

Mesto preto chce vlastníkom kompenzovať fakt, že na svojej nehnuteľnosti znášajú ťarchu verejného priestoru. Mestské zastupiteľstvo schválilo projekt dotácií, ktoré mesto poskytne majiteľom terás na účel ich obnovy. "Uchádzať sa môžu vlastníci terás, respektíve ich častí," spresnil magistrát.

Záujemcovia môžu požiadať o dotáciu v oblasti prieskumných prác (vypracovanie statického posudku), prípravných prác (vypracovanie projektovej dokumentácie na sanáciu alebo rekonštrukciu), udržiavacích prác (obnova) či stavebných prác (rekonštrukcia). Maximálna výška dotácie je 200 000 eur. Finančná spoluúčasť žiadateľa je minimálne 50 percent z výšky požadovanej grantovej dotácie.

Žiadosti je potrebné podať prostredníctvom formulára zverejneného na webovej stránke hlavného mesta.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.01.2021
Bratislava podporí revitalizáciu pochôdznych terás
Mesto Bratislava podporí revitalizáciu pochôdznych terás formou dotácie. Na tento účel vyčlenila samospráva v rozpočte 200 000 eur.
viac
22.06.2021
PSK podporil projekty v regiónoch v celkovej sume 2,4 milióna eur
Poslanci Prešovského samosprávneho kraja (PSK) na svojom pondelkovom rokovaní schválili v rámci Výzvy pre región sumu 2,4 milióna eur. Dotácie rozdelili na zámery v štyroch programoch.
viac
04.01.2022
TTSK rozdelí medzi obce a organizácie formou dotácií 600 000 eur
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) otvoril dve dotačné výzvy, v rámci ktorých rozdelí spolu 600 000 eur. Obce a organizácie sa môžu uchádzať o podporu aktivít v oblasti kultúry, športu, sociálnej starostlivosti, zdravotníctva a životného prostredia. Informoval o tom krajský odbor komunikácie.
viac
10.02.2022
Fond Weinwurma vyhlásil výzvu na obnovu i odstraňovanie grafitov
Až 3 000 eur môžu získať tí, ktorí sa rozhodnú v bratislavskom Starom Meste vylepšiť verejný priestor. Dotácia je súčasťou ďalšej výzvy staromestského Fondu architekta Weimwurma, ktorý vznikol z iniciatívy starostky Starého Mesta Zuzany Aufrichtovej v roku 2019.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %