Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
21.09.2020 12:40

Bratislavské Hanusove dni sa budú venovať téme koreňov slovenskej identity


BHD.


Po jarnej on-line verzii Bratislavských Hanusových dní (BHD) sa podujatie venujúce sa vzťahu kresťanskej a sekulárnej kultúry uskutoční na prelome septembra a októbra (25. 9. - 2. 10.).


Podujatie sa bude konať v podmienkach limitovaného počtu návštevníkov v Divadle Malá scéna STU v Bratislave. Témou 9. ročníka BHD bude otázka Odkiaľ prichádzame.      

„BHD chce prispieť k pátraniu po koreňoch slovenskej identity z viacerých dôvodov. Potrebujeme poznať našu minulosť, aby sme vedeli lepšie čeliť aktuálnym výzvam. Cieľom BHD je tiež ukázať na rôznych postavách z minulosti, že sa na Slovensku máme kým inšpirovať,” uviedol predseda Spoločenstva Ladislava Hanusa a dramaturg festivalu, Juraj Šúst.      

Súčasťou podujatia bude aj prednáška o velikánovi 20. storočia Jánovi Pavlovi II. za účasti bývalej poľskej premiérky Hanny Suchockej. Zo spoločenských tém prinesie BHD aj tému nastávajúcich amerických volieb. Predmetom prednášky spojenou s diskusiou bude osoba súčasného amerického prezidenta, ale aj občianske hnutie Black Lives Matters či kultúrna vojna.      

Viac informácií možno nájsť na webe podujatia.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.07.2020
V Dudinciach sa konalo podujatie venované kúpeľníctvu
Kúpeľné mesto Dudince hostilo celodenné podujatie venované aktuálnym problémom kúpeľníctva a smart riešeniam. Ďalšie sa uskutoční koncom augusta v Piešťanoch.
viac
03.09.2020
Život netopierov a ich význam v prírode priblíži Noc s netopiermi
So životom netopierov a ich významom v prírode sa môže verejnosť zoznámiť na podujatí Noc s netopiermi, ktoré sa uskutoční v piatok (4. 9.) od 19.00 do 21.30 h pri pozorovateľni Krajskej hvezdárne na Malom diele v Žiline.
viac
11.09.2020
ZMOS skúma vybrané parametre bezpečnej samosprávy
Združenie miest a obcí Slovenska realizuje ďalší prieskum. Aktuálne sa sústredilo na vybrané parametre bezpečnej samosprávy.
viac
07.10.2020
Kariérne dni ponúknu študentom viaceré workshopy
Prehľad o slovenskom trhu práce a viaceré workshopy ponúknu študentské Kariérne dni. Na Univerzite Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre sa budú konať 20. a 21. októbra.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %