Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
03.10.2018 12:25

Brusel spoznal víno a umenie Malých Karpát a Južnej Moravy


„Malé Karpaty sú najvýznamnejšou vinohradníckou oblasťou na Slovensku, nachádzajú sa tu najväčšie slovenské vinice s viac ako tisíc ročnou históriou. Obstoja v konkurencii so zahraničnými vínami a práve preto sme sa rozhodli odprezentovať ich v Bruseli a to s pomocou študentov z našej vinárskej školy v Modre,“ povedal na otvorení podujatia predseda Bratislavského kraja Juraj Droba.


Pri príležitosti 100. výročia vzniku Československej republiky sa v utorok 25. septembra konala v priestoroch Kancelárie Bratislavského samosprávneho kraja v Bruseli ochutnávka malokarpatských a juhomoravských vín spojená s vernisážou študentských diel.


Podujatie venované pripomenutiu okrúhleho výročia vzniku bývalého Československa zorganizoval Bratislavský kraj v partnerstve s Juhomoravským krajom a jeho zastúpením v Bruseli.

Jednou z top priorít pre Bratislavský samosprávny kraj je oblasť stredného školstva, podpora odborného vzdelávania a prepojenia s praxou. Práve preto sa podujatie konalo v spolupráci so strednými školami v pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja, konkrétne so Školou úžitkového výtvarníctva J. Vydru, Strednou odbornou ovocno-vinárskou školou z Modry a Strednou odbornou školou gastronómie a hotelových služieb z Bratislavy, ktorej žiaci pomáhali v Bruseli. Degustácia vín bola sprevádzaná ochutnávkou lokálnych produktov ako bratislavské rožky, ktoré napiekli študenti župnej školy alebo slovenské syry, ktoré sponzorsky poskytla Agrofarma Červený Kameň..

Podujatie zorganizovala kancelária Bratislavského kraja v Bruseli v spolupráci s Krajskou organizáciou cestovného ruchu Bratislava Region Tourism.

„Naším cieľom je, aby sme do Bratislavského kraja pritiahli turistov z Belgicka. V tomto prípade nejde o kvantá turistov. Belgicko je malá krajina, ide však o zaujímavý profil turistu, ktorého baví gastronómia a víno, a vďaka tomu sa nám podarí dostať ho aj mimo Bratislavy. Navštívi malokarpatské vinice, prípadne niektoré z našich gastropodujatí. Z turisticko-destinačného pohľadu je pre nás zaujímavé práve letecké spojenie Brusel – Bratislava, ktoré by sme chceli doplniť okrem pracujúcich cestujúcich aj turistami,“ uzavrel riaditeľ Krajskej organizácie cestovného ruchu Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.

Autor: (ts-bsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.11.2018
Koniec billboardov na župných školách
Bratislavský samosprávny kraj pristupuje k opatreniam proti neúnosnému vizuálnemu smogu takzvaných pútačov, preto nebude predlžovať zmluvy na umiestňovanie billboardov na pozemkoch a plotoch škôl vo svojej správe a postupne ukončí existujúce.
viac
30.09.2020
Letný vlak Záhoráčik prepravil túto sezónu takmer 6000 cestujúcich
Náučný chodník Plavecký kras, výhľad na panorámu Malých Karpát, či Plavecký hrad. To je len malý výber z atrakcií, ktoré mohli vidieť návštevníci Záhoria ak cestou za krásami tohto regiónu využili Letný vlak Záhoráčik.
viac
20.11.2020
V Bratislavskom kraji vznikla Rada partnerstva
V Bratislave mala v stredu 18. novembra svoje ustanovujúce zasadnutie Rada partnerstva pre integrovaný územný rozvoj. Novovzniknutá Rada má zabezpečiť efektívny spôsob čerpania eurofondov v Bratislavskom kraji.
viac
14.10.2021
Záujmy regiónov, miest a obcí treba počúvať a pozvať ich k rokovaciemu stolu
Bratislavský župan Juraj Droba predstavil na 146. plenárnom zasadnutí Európskeho výboru regiónov v Bruseli stanovisko o „Účinnom zapojení miest a regionálnych samospráv do prípravy partnerských dohôd a operačných programov na roky 2021-2027“.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %