Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
08.12.2018 10:30

BSK: Dobré projekty môžu zabojovať o takmer trištvrte milióna


Bratislavský samosprávny kraj


Projekty z oblasti kultúry a turizmu majú dva týždne na získanie finančnej podpory z bratislavskej župy. Žiadosti o poskytnutie dotácie z Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy na podporu kultúry treba podať do 19. decembra a na podporu turizmu do 20. decembra.


Zámerom Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy (BRDS) na podporu kultúry je využitie kultúrneho potenciálu kumulovaného na území Bratislavského samosprávneho kraja v mimoriadnej pestrosti a početnosti jednotlivých foriem, žánrov a platforiem prostredníctvom podpory tvorby, rozvoja, prezentácie duchovných a kultúrnych hodnôt v záujme rozvoja územia BSK.

Výzva je otvorená v 7 oblastiach podpory:

1. Podpora ľudovej kultúry a neprofesionálneho umenia

2. Podpora pamäťových aktivít a pamäťových a fondových inštitúcií

3. Podpora divadla a tanca

4. Podpora literatúry

5. Podpora vizuálneho umenia

6. Podpora hudobného umenia

7. Podpora medziodborových, výskumných a vzdelávacích aktivít

Dotačná schéma na podporu turizmu má slúžiť ako nástroj efektívnej systémovej finančnej podpory pre všetky oprávnené subjekty pôsobiace v kraji v oblasti cestovného ruchu.

Výzva je opätovne otvorená vo viacerých oblastiach podpory:

Podpora vzniku a rozvoja regionálnych produktov a služieb generujúcich rozvoj CR

Podpora doplnkovej infraštruktúry pre skvalitnenie služieb CR

Podpora pre tematické podujatia s dôrazom na CR a propagácia destinácie generujúca návštevnosť a rozvoj CR

Finančná alokácia na podporu kultúry na rok 2019 je maximálne do výšky 562 936,42 EUR a na podporu turizmu 179 116,13 EUR. Maximálna výška dotácie pre jeden projekt je v oboch oblastiach 8 000 eur, pričom jeden žiadateľ môže získať maximálne 20 000 eur.

Žiadatelia o dotáciu z Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy na rok 2019 musia projekty registrovať v elektronickom informačnom systéme na doméne http://dotacie.region-bsk.sk/ a  doručiť v tlačenej podobe do podateľne Úradu BSK. Viac informácií je dostupných na webových stránkach www.brds.sk a www.bratislavskykraj.sk.

 

Autor: (ts-bsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.02.2017
Odborná komisia prehodnotila 612 žiadostí o kultúrne dotácie
Odborná hodnotiaca komisia Bratislavského samosprávneho kraja pre oblasť kultúry uzavrela včera hodnotenie dodaných žiadostí o dotáciu z Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy na podporu kultúry. O podporu sa tak bude uchádzať 560 žiadostí, ktoré vyhoveli základným hodnotiacim kritériám.
viac
18.04.2017
Župa rozdelila na dotáciách viac ako dva milióny eur
Poslanci Zastupiteľstva Bratislavského samosprávneho kraja na svojom XXV. pracovnom zasadnutí 31. marca schválili návrhy na poskytnutie dotácií pre rok 2017 z Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy.
viac
16.11.2017
Výzvy na podporu kultúry a turizmu 2018 sú otvorené
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) zverejnil 2. novembra 2017 výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácií z Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy na podporu kultúry a turizmu pre rok 2018. Žiadatelia môžu predkladať svoje projekty do 18. decembra 2017.
viac
03.12.2017
Záhoráčik bude po úspešnej sezóne pokračovať
Turistický vlak Záhoráčik prepravil počas tejto sezóny takmer 10 tisíc ľudí. Projekt sa ukázal v prvom roku fungovania ako úspešný, preto v ňom budú partneri pokračovať aj v budúcom roku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %