Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
19.11.2022 09:55

BSK: Memorandum o vzájomnej spolupráci so slovenským paralympijským výborom


Snímka z podpisu memoranda


Predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Juraj Droba a predseda Slovenského paralympijského výboru (SPV) Ján Riapoš podpísali Memorandum o vzájomnej spolupráci.


Jeho cieľom je vzájomná spolupráca pri rozvoji a podpore paralympijského športu a športových aktivít stredoškolskej mládeže a aktivít zameraných na posilnenie sociálnej integrácie osôb so zdravotným znevýhodnením prostredníctvom športu v Bratislavskom kraji.

„Paralympijský šport má trochu iného ducha, ako víťaziť. Integruje ľudí so zdravotným znevýhodnením do celonárodného a medzinárodného športového hnutia. Ich medaily a ocenenia sú inšpiráciou pre nás všetkých. Mnohí títo športovci sa stávajú vzormi pre ostatných, nielen po športovej, ale najmä ľudskej stránke. Šport mi je veľmi blízky a s predsedom paralympijského výboru Jánom Riapošom mám dlhoročne dobré vzťahy. O to viac sa teším tejto spolupráci. Aj vďaka nej dáme šancu ľuďom, ktorí to v živote nemajú jednoduché,“ ozrejmil predseda BSK Juraj Droba.

BSK bude na základe memoranda  v rámci svojich možností podporovať športové aktivity pre znevýhodnenú mládež a rozvoj paralympijských športov a športovcov. Rovnako aj spolupracovať v oblasti rozvoja športovej infraštruktúry na župných stredných školách, ako aj poskytovať záštitu nad športovými aktivitami či zviditeľňovať pohybovo-aktívny životný štýl, podporovať a rozvíjať talenty mladých parašportovcov.

Na základe dohody sa bude SPV spolupodieľať na realizácii aktivít pre znevýhodnenú mládež a bude poskytovať vzdelávacie, metodické a informačné aktivity. Súčasťou je aj koordinácia vzájomných postupov a stanovísk prezentovaných v medzinárodných športových subjektoch a športových subjektoch na území Slovenskej republiky.

„Memorandum završuje prvú etapu spolupráce so všetkými krajmi na Slovensku. S BSK rozširujeme našu doterajšiu spoluprácu na celý kraj a v budúcom roku plánujeme naštartovať aj projekt župných paralympiád,“ doplnil predseda SPV Ján Riapoš.

Autor: (ts-BSK, Lucia Forman)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.06.2017
Bratislave s bikesharingom pomôže Slovnaft
Systém zdieľania verejných bicyklov (bikesharing) vybuduje Bratislava v spolupráci so Slovnaftom. Memorandum o spoločnej realizácii bikesharingu podpísal 14. júna primátor hlavného mesta SR Bratislava Ivo Nesrovnal s predstaviteľmi spoločnosti SLOVNAFT, a.s.
viac
21.06.2019
Spolupráca BSK s Ústavom pamäti národa pokračuje
Doterajšiu vzájomnú spoluprácu Bratislavského samosprávneho kraja a Ústavu pamäti národa v stredu 19. júna oficiálne spečatili podpisom Memoranda ich zástupcovia županJuraj Droba a predseda Správnej rady Ján Pálffy.
viac
13.10.2020
V Záhorskej Bystrici vyrastie nový školský areál
V bratislavskej Záhorskej Bystrici by mal vyrásť nový školský areál. Vyplýva to z memoranda o spolupráci, ktoré podpísala mestská časť s hlavným mestom a Bratislavským samosprávnym krajom (BSK).
viac
12.12.2020
ZMOS má ďalšieho silného partnera
Združenie miest a obcí Slovenska má ďalšieho silného partnera pre úzku spoluprácu. Predseda ZMOS Branislav Tréger včera podpísal memorandum o spolupráci s prezidentom Dobrovoľnej požiarnej ochrany Slovenskej republiky Pavlom Ceľuchom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %