Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
12.08.2022 01:30

BSK od minulého roka obnovil vyše 50 kilometrov ciest, plánuje aj ďalšie


Ilustračná snímka.


Bratislavský samosprávny kraj (BSK) od minulého roka zrealizoval desiatky väčších či menších rekonštrukcií vozoviek vo svojej správe.


Takto bolo zrevitalizovaných vyše 50 kilometrov ciest a ďalších takmer 50 kilometrov je naplánovaných na najbližšie obdobie. Informovali o tom z BSK.

Cestárska spoločnosť Správa ciest BSK, v ktorej má kraj stopercentnú majetkovú a manažérsku kontrolu, zrealizoval revitalizáciu vozoviek v Kostolišti, Rohožníku, Marianke či Modre. Formou recyklácie asfaltových zmesí za horúca na mieste opravil takmer 25 kilometrov ciest. Touto metódou sa robili napríklad úseky Malacky - Pernek, Rača - Svätý Jur, Malinovo - Tomášov či Tomášov - Nová Dedinka.

"Naplánované sú aj ďalšie rekonštrukcie, a to technológiou recyklácie za studena na mieste. Pôjde celkovo o takmer 43 kilometrov. Ide o najkomplexnejšiu opravu, ktorá sa používa na najrozpadnutejších úsekoch ciest," uviedlo BSK. Takto sa budú realizovať opravy na úsekoch Pernek - Kuchyňa, Blatné - Šenkvice, Slovenský Grob - Viničné, Doľany - Štefanová, Budmerice - Báhoň, Dunajská Lužná - Miloslavov či Kráľová pri Senci - Hrubá Borša.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.10.2020
Bratislavská župa zakladá novú cestársku spoločnosť
Regionálna správa ciest Bratislavského samosprávneho kraja, a. s. (RSC BSK) má začať fungovať od budúceho roka. Na starosti bude mať správu, údržbu a rekonštrukciu ciest II. a III. triedy, mostov a miestnych komunikácií pre cestnú nemotorovú dopravu v kraji.
viac
04.11.2020
Škody po povodniach v Košickom kraji prekročili dva milióny eur
Výdatné októbrové dažde a povodne spôsobili škody na viacerých cestách v majetku Košického samosprávneho kraja (KSK).
viac
13.09.2021
Cesty a chodníky v Dolnom Kubíne sa dočkali komplexnej obnovy
Viaceré cesty a chodníky v Dolnom Kubíne dala radnica komplexne zrekonštruovať. Ako priblížil primátor mesta Ján Prílepok, cieľom je zabezpečiť čo najbezpečnejší a najpohodlnejší peší prístup pre obyvateľov.
viac
15.02.2022
Kremnica vlani do rekonštrukcií preinvestovala vyše 850 000 eur
Mesto Kremnica vlani do obnovy svojich objektov či rekonštrukcií ciest a chodníkov preinvestovalo z vlastných zdrojov a dotácií vyše 850 000 eur. Medzi najväčšie investičné akcie patrila rekonštrukcia budovy Knižnice Jána Kollára a sanácia Zechenterovho domu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %