Sobota 11.05.2024
Dnes má meniny 
Blažena
°C
24.01.2024 12:14

Bývalý hotel Flóra má nahradiť záchytné parkovisko pre 200 áut


Snímka zdroj: Bratislavské noviny


Na mieste bývalého hotela Flóra v areáli Zlaté piesky v Bratislave má vzniknúť záchytné parkovisko s približne 200 parkovacími miestami. Na sociálnej sieti o tom informuje magistrát hlavného mesta.


"Paralelne s asanáciou budovy a okolia, ktorá aktuálne prebieha, začíname pracovať na projektovej dokumentácii a následne budeme riešiť samotnú realizáciu parkoviska v závislosti od dostupnosti zdrojov," uviedol magistrát. Podotkol, že priľahlá Cesta na Senec a Rožňavská ulica sú jednou z hlavných dopravných trás. Záchytné parkovisko na tomto mieste podľa neho umožní pohodlný prestup na mestskú hromadnú dopravu.         

Podľa slov hlavného mesta bola budova hotela postavená v 70. rokoch ako dočasná stavba. "Hotel bol už v havarijnom stave a znalecký posudok vylúčil jeho rekonštrukciu ako ekonomicky neefektívnu," dodalo mesto.         

Aktuálne sa tiež začína v Bratislave výstavba parkovacieho domu na Ulici Ľ. Fullu v Karlovej Vsi. Vzniknúť má 73 parkovacích miest. "Záchytné parkoviská sú dôležitou súčasťou regulácie parkovania a pomáhajú odľahčiť automobilovú dopravu v meste. Sú bezplatné a nachádzajú sa v blízkosti zastávok mestskej hromadnej dopravy," ozrejmilo mesto.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.02.2020
V Prievidzi zrekonštruujú autobusovú stanicu a postavia parkovisko
V týchto dňoch došlo k podpísaniu zmlúv so zhotoviteľom na realizáciu dvoch veľkých investičných akcií, a to výstavbu parkoviska v predstaničnom priestore a rekonštrukciu autobusovej stanice v Prievidzi v časti MHD.
viac
04.11.2020
Ružinov začal prerokovávať návrh zadania ÚPZ záhradkárskej osady
Bratislavský Ružinov začal s prerokovávaním návrhu zadania pre územný plán zóny (ÚPZ) Zlaté piesky, záhradkárska osada. Pripomienkovať ho môžu dotknuté orgány štátnej správy a samosprávy, ale tiež obyvatelia.
viac
25.09.2023
Bratislava sa chystá spustiť záchytné parkovisko pod Prístavným mostom
Hlavné mesto pripravuje spustenie záchytného parkoviska pod bratislavským Prístavným mostom. Do budúcnosti plánuje aj záchytné parkovisko na Bajkalskej ulici pri vyústení rýchlostnej cesty R7.
viac
10.02.2024
Otužilci zvýraznili dôležitosť pomoci ľuďom bez domova počas zimy
Na dôležitosť pomoci ľuďom bez domova v zimnom období poukázali v sobotu predpoludním aj účastníci charitatívneho otužovania. Na bratislavských Zlatých pieskoch vstúpilo do chladných vôd jazera vyše 100 otužilcov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %