Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
29.05.2024 07:55

Cez víkendy bude do Poľska opäť jazdiť Beliansky expres


Ilustračný výrez plagátu


Letné vlakové spojenie z Popradu do Muszyny tzv. Beliansky expres znovu vyrazí na trať. Jeho prvá jazda sa uskutoční už v sobotu prvého júna. Vlaky budú jazdiť v soboty a nedele dvakrát denne.


Beliansky expres začína ďalšiu letnú sezónu. Po roku opäť ponúka skvelú príležitosť pre všetkých turistov vydať sa do slovensko-poľského pohraničia. Železničné spojenie medzi Popradom, Starou Ľubovňou a poľskou Muszynou bude premávať počas leta cez víkendy od 1. júna do 1. septembra 2024.

Vlaky z Popradu budú odchádzať každú sobotu a nedeľu o 7.29 hod. a 15.29 hod., príchod do Muszyny je naplánovaný na 9.10 hod. a 17.09 hod. Opačným smerom, z Muszyny na Slovensko, budú vlaky vyrážať o 10.01 hod. a 18.01 hod. Zastavia tiež na medzistaniciach, ako Plaveč, Stará Ľubovňa, Podolínec, Spišská Belá, Kežmarok, Studený Potok a Poprad.

Beliansky expres vytvára pre turistov zo Slovenska a Poľska jedinečné možnosti na spoznávanie ďalších lokalít. Cieľovou stanicou je kúpeľné mesto Muszyna, ktoré je známe svojimi starobylými pamiatkami, množstvom atrakcií a liečivými prameňmi. Pre návštevníkov, ktorí by chceli pokračovať v ceste, sú v Muszyne zabezpečené nadväzné prípojné vlaky do poľskej Krynice.

Vo vlaku je možné prepravovať aj bicykle za 1,50 eur, čo ocenia najmä cyklisti. Od 1. júla 2024 dôjde aj k zavedeniu regionálnych autobusov s možnosťou prepravy bicyklov na trase Stará Ľubovňa – Haligovce – Lesnica (chata Pieniny).

Autor: (ts-PSK, Daša Jeleňová)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.08.2016
Cez víkend budú v Tatrách Svište na Plese
Štrbské Pleso bude už šiesty rok po sebe v predposledný prázdninový víkend (27. - 28.8.) patriť rodinám s deťmi. Pripravené sú Svište na Plese, teda dobrodružná rodinná súťaž postavená na športovo–edukatívnom princípe, ktorý má v deťoch prebudiť záujem o pohyb na čerstvom vzduchu a o prírodu.
viac
02.05.2017
Predĺžený víkend na hornej Nitre
Každý kút Trenčianskeho kraja svojim kultúrnym bohatstvom zapadá do pestrej mozaiky ľudových tradícií a unikátov nášho regiónu. Kým na myjavských kopaniciach pletú unikátnu tylovú čipku či v Rudníku vyrábajú jedinečné výrobky z prútia, nezaostáva ani región hornej Nitry.
viac
15.12.2017
Posledná jazda Malokarpatským expresom
Prvá sezóna zážitkového autobusu „Malokarpatský expres“, ktorý začal premávať 15. septembra 2017 z Bratislavy do turistického regiónu Malých Karpát, sa blíži ku koncu.
viac
30.11.2019
Novinkou Mikulášskeho expresu je parná jazda na detskej železnici
Novinkou mimoriadneho Mikulášskeho expresu, ktorý počas víkendu vypravia na východnom Slovensku, je aj parná jazda na detskej železnici.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %