Pondelok 06.05.2024
Dnes má meniny 
Hermína
°C
03.04.2024 03:13

Čiernohronská železnica otvára v sobotu pre návštevníkov novú sezónu


Snímka zdroj: Čiernohronská železnica


Čiernohronská železnica (ČHŽ) v Čiernom Balogu otvára v sobotu novú sezónu pre návštevníkov horehronského regiónu. TASR to potvrdil riaditeľ železnice Aleš Bílek.


Dodal, že v sobotu ráno sa začala pravidelná každodenná sezónna prevádzka železničky na trasách Dobroč a Šánske s možnosťami návštevy rozhľadne na Pustom vrchu. Môže to byť aj v nadväznosti na cyklodreziny Hrončianskou dolinou. "Trasa do Lesníckeho skanzenu vo Vydrovskej doline je pre kôrovcovú kalamitu zatiaľ mimo pravidelnej prevádzky," objasnil. Obľubujú ju nielen rodiny s deťmi, býva aj častým cieľom pre školské zájazdy a táborové výlety. Počas školských letných prázdnin tak na tejto trase počítajú iba s vyhliadkovou jazdou, bez možnosti vystúpenia. Súčasne v sobotu otvárajú aj múzeum a predajňu suvenírov na stanici v Čiernom Balogu.         

Prvý turistický vlak ČHŽ vypravili pred vyše 30 rokmi, konkrétne 1. mája 1992 o 12.00 h. Súpravu s parnou lokomotívou a šiestimi vozňami riadil na dvojkilometrovej trase vtedajší minister kultúry Ladislav Snopko. Na Horehroní patrí ČHŽ k najnavštevovanejším turistickým atrakciám, ročne ju navštívi približne 70.000 ľudí. Pravidelný cestovný poriadok aj platný cenník možno nájsť na webovej stránke ČHŽ.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.05.2016
V Hnúšti otvoria nové turistické infocentrum
Poskytovanie informácií návštevníkom mesta o možnostiach turizmu v meste i okolí a predaj suvenírov bude hlavnou úlohou nového turistického infocentra, ktoré v Hnúšti na severe okresu Rimavská Sobota začne fungovať v polovici júna.
viac
24.04.2021
Detská železnica po 196 dňoch vypravila svoj prvý vlak
Košická detská historická železnica odštartovala novú sezónu hlasným trúbením lokomotív. Prvý vlak sa po koľajniciach v Čermeľskom údolí rozbehol v sobotu o 9.40 h.
viac
16.04.2022
Čiernohronská železnica otvára sezónu počas veľkonočného víkendu
Čiernohronská železnica , ktorá patrí medzi najnavštevovanejšie turistické atrakcie v Banskobystrickom samosprávnom kraji a ročne ju navštívi až 70.000 turistov, otvára svoje brány už počas veľkonočných sviatkov, v sobotu (16. 4.).
viac
12.05.2022
Hlavnú sezónu na Oravskej lesnej železnici otvoria v polovici mája
Hlavnú letnú turistickú sezónu na Oravskej lesnej železnici otvoria v nedeľu (15. 5.). Program pre návštevníkov sa začne o 12.30 h v stanici Tanečník. Uviedla to riaditeľka Oravského múzea Pavla Országha Hviezdoslava Mária Jagnešáková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.10 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.74 %