Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
19.07.2021 08:25

Cyklomaratónom chcú upozorniť na rastúci počet kolízií s cyklistami


Snímka zdroj: (FB / Cyklomaratón Prešov o.z.).


Upozorniť na rastúci počet dopravných nehôd, pri ktorých dochádza k zraneniu cyklistov, chcú organizátori Prešovského cyklomaratónu. V poradí siedmy ročník podujatia sa uskutoční 28. augusta a jeho heslom bude Vodiči, na ceste nie ste sami.


Cyklistom ponúkne 42 kilometrový maratónsky a 15 kilometrový mestský okruh.

Záujemcovia sa môžu registrovať na webstránke www.cyklopresov.com. Registrácia je možná aj deň pred samotným podujatím v centre mesta. „Prvých 200 zaregistrovaných účastníkov do 10. augusta dostane tričko, zľavový kupón a pamätnú medailu,” uviedol René Polačok z občianskeho združenia (OZ) Cyklomaratón Prešov.

O 13.30 h sa uskutoční pred budovou Mestského úradu v Prešove štart maratónskeho okruhu. Zúčastniť sa ho môžu cyklisti od 15 rokov. Trať povedie cez Gregorovce, Uzovce, Sabinov, Ražňany i Veľký Šariš, s cieľom v Jazdeckom areáli na Sídlisku III v Prešove.

Druhý, 15-kilometrový mestský okruh, ktorého štart bude o 14.15 h, povedie z konečnej zastávky Sídliska III cez ulice Prostějovská, Volgogradská, Vlada Clementisa, Obrancov mieru, okolo zimného štadióna na kruhový objazd na Košickej ulici. Ďalej bude pokračovať cez ulicu Švábsku, Arm. gen. Svobodu, Rusínsku, Čierny Most, Hlavnú ulicu a okolo futbalového štadióna, s cieľom v Jazdeckom areáli. Zúčastniť sa ho môžu záujemcovia starší ako 12 rokov.

Účastníci cyklomaratónu sú povinní riadiť sa pokynmi organizátorov, polície a rešpektovať pravidlá premávky na cestných komunikáciách. Každý účastník musí mať počas cyklistického podujatia na hlave ochrannú prilbu. „Presné podmienky účasti budú spresnené podľa aktuálnej situácie, pár dní pred samotnou akciou,” skonštatoval Polačok.

Organizátorom podujatia je OZ Cyklomaratón Prešov v spolupráci s OZ Legendary Bike club.

 

7. Prešovský cyklomaratón

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.05.2017
Prešov sa bude hýbať
Projekt HÝBSA Slovensko sa presúva na východ. V Prešove nás čaká celodenné  športovo-zábavné podujatie pre celú rodinu. Stačí sa zaregistrovať.
viac
09.06.2021
V sobotu sa na Záhorí beží maratón, treba počítať s dopravnými obmedzeniami
Po odmlke, keď sa v minulom roku pre pandemické opatrenia Záhorácky maratón neuskutočnil, sa v sobotu (12. 6.) opäť na Záhorí pobeží. V rámci 32. ročníka tohto podujatia treba počítať i s dopravnými obmedzeniami. Informovala o tom hovorkyňa mesta Senica Tatiana Moravcová.
viac
23.07.2021
Prešov čaká sviatok dráhovej cyklistiky
Velodróm Prešov bude v sobotu 31. júla a v nedeľu 1. augusta 2021 strediskom prestížnych pretekov s medzinárodnou účasťou pod záštitou primátorky mesta Prešov Andrey Turčanovej. Preteky Grand Prix Prešov sú tento rok spojené aj s Majstrovstvami Slovenska v dráhovej cyklistike.
viac
30.08.2021
Charitatívna cyklojazda Parasport24 tour pomôže tento rok v Trenčianskom kraji
Niekoľko tisíc eur odovzdá aj v tomto roku občianske združenie Parasport24, ľuďom v núdzi v rámci cyklistického podujatia Parasport24 tour.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %