Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
01.06.2017 12:04

Deň detí má podľa Slovákov svoje opodstatnenie


Ilustračná snímka: (int).


Až 97 percent Slovákov si myslí, že oslavovať s deťmi ich Medzinárodný deň detí má svoje opodstatnenie. Vyplýva to z prieskumu spoločnosti eCall Slovakia, ktorá ho zrealizovala na reprezentatívnej vzorke 1273 respondentov.


"Traja zo štyroch opýtaných potvrdili, že v ich mestách i obciach sú každoročne v tento deň usporadúvané rôzne podujatia pre deti. Na týchto podujatiach sa zúčastňuje tretina dopytovaných respondentov," uviedol generálny manažér spoločnosti Ľuboš Pajerský. Ako ďalej priblížil potešujúce je, že iba jedno percento rodičov sa so svojimi deťmi vyberie do nákupných centier.      

Spoločnosť zaujímalo aj to, čo si rodičia myslia, že by naše ratolesti v tento deň najviac potešilo. "Až 36 percent opýtaných najviac poteší výlet, zase 19 percent atrakcie a samozrejme nemôžeme zabudnúť ani na sladkosti. Tie by potešili 14 percent opýtaných," dodal Pajerský.       

Z prieskumu ďalej vyplynulo, že až 76 percent Slovákov oslavuje tento deň dokonca až do 15. roku dieťaťa.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.07.2020
Slováci dobre poznajú pojem občan EÚ aj svoje práva v Únii
Veľká väčšina Európanov (91 percent) pozná pojem "občan Európskej únie" a 65 percent uviedlo, že ho pozná a vie, čo znamená. Na Slovensku je tento pomer 95 k 78 percentám. Vyplýva to z nového prieskumu Eurobarometer o občianstve EÚ a demokracii, ktorý vo štvrtok zverejnila Európska komisia (EK).
viac
23.07.2020
E-learning sa ukázal ako silná pomôcka pre vzdelávanie
E-learning sa ukázal ako silná pomôcka pre vzdelávanie, pričom počas obdobia koronakrízy, keď sa študenti vzdelávali dištančne, umožnil pokračovanie vo vzdelávacom procese.
viac
01.12.2020
Podľa prieskumu ZMOS mobilný internet nie je samozrejmosťou
Združenie miest a obcí Slovenska pozná výsledky prieskumu zameraného na internetizáciu samospráv. Odkrýva realitu verejných wifi zón a napovedá, aké ponuky prichádzajú mestám a obciam.
viac
21.12.2021
ZMOS: Obec bez vody aj vodovodu
Z reprezentatívneho prieskumu Združenia miest a obcí Slovenska vyplýva, že realita pri vodovodoch, kanalizáciách a čistiarňach odpadových vôd je horšia, ako pôvodné odhady.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %