Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
19.10.2016 05:04

Deň otvorených dverí Ústavu pamäti národa


Ilustračná snímka: (int.).


Ústav pamäti národa pripravil na štvrtok 20. októbra 2016 Deň otvorených dverí ÚPN. V čase od 9. do 16. hodiny bude v jeho sídle na Miletičovej 19 a v Archíve ÚPN na Miletičovej 7 prezentovaná činnosť inštitúcie.


Podujatie je určené predovšetkým pre študentov, žiakov a pedagógov širokého spektra škôl, ale aj pre ostatnú verejnosť. Návštevníci sa zoznámia s činnosťou archívu, uvidia protomuzeálnu expozíciu a navštívia ďalšie oddelenia ústavu. K dispozícii im budú odborní zamestnanci, ktorí ich budú sprevádzať po jednotlivých oddeleniach a priblížia im náplň a spôsob práce. Pripravené sú výstavy dokumentov a program spestria prednášky odborníkov, multimediálne projekcie a dokumentárne filmy.

Návštevníci budú mať v dopoludňajších hodinách možnosť diskutovať s politickým väzňom, spisovateľom Rudolfom Dobiášom, popoludní s osobnosťou Novembra '89, poslancom NR SR Jánom Budajom. Pri príležitosti Dňa otvorených dverí bude dopoludnia o 10. hodine tlačová konferencia. Účasť na nej prisľúbil aj štátny tajomník Ministerstva školstva, vedy výskumu a športu SR (MŠVVaŠ SR), Mgr. Peter Krajňák. MŠVVaŠ SR v štátnom vzdelávacom programe v rámci prevencie voči prejavom rasizmu, xenofóbie, antisemitizmu, extrémizmu a ostatných foriem intolerancie mladých ľudí odporúča školám medziiným navštíviť aj Ústav pamäti národa v Bratislave. Záujem o podujatie už prejavili viaceré školy.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.11.2016
Na Cyklomoste slobody vyrastie železná opona
Súčasťou šiesteho ročníka Festivalu slobody bude aj Víkend zatvorených hraníc, ktorý spoluorganizuje Bratislavský samosprávny kraj. Na Cyklomoste slobody tak od 18. do 20. novembra bude musieť každý spomaliť a okúsiť tak atmosféru totality.
viac
12.10.2017
Plaváreň na Pántoch už aj pre verejnosť
Plaváreň na Strednej odbornej škole hotelových služieb a obchodu, Na pántoch 9 v Bratislave, ktorá je v zriaďovateľskej pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja, bude od nedele 15. októbra 2017 otvorená už aj pre verejnosť.
viac
02.07.2020
V Karloveskej lodenici bude v sobotu Deň otvorených dverí
Karloveská lodenica pozýva verejnosť na deň otvorených dverí (DOD) a otvorenie sezóny po obmedzeniach spôsobených koronakrízou. V sobotu (4. 7.) od 10.00 h do 16.00 h v areáli Klubu vodných športov (KVŠ) Karlova Ves chystajú organizátori program pre deti i dospelých.
viac
17.08.2021
Ľudia môžu navštíviť útulok v rámci dňa otvorených dverí
Pri príležitosti Medzinárodného dňa zvierat bez domova pripravilo mesto Poprad v mestskom útulku deň otvorených dverí. Uskutoční sa v sobotu (21. 8.) v čase od 13.00 do 17.00 h.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %