Sobota 18.05.2024
Dnes má meniny 
Viola
°C
26.04.2018 02:30

Deti sa opäť môžu zapojiť do projektu Detský čin roka


Ilustračná snímka, zdroj: detskycin.sk


Deti sa aj v tomto roku môžu zapojiť do projektu Detský čin roka, ktorý má dlhoročnú tradíciu. V týchto dňoch prichádza výzva, aby deti, rodičia či dospelí napísali správu o dobrých skutkoch, ktorú môžu zasielať do 30. júna 2018.


Na jeseň realizátori projektu zašlú do škôl pedagogický materiál s 35 nomináciami, ktoré vyberie zo všetkých skutkov výberová komisia. Priebežne s detskou porotou bude na jeseň prebiehať aj online anketa pre dospelých pripravená s darcovským portálom ĽudiaĽuďom.sk. Detské hlasy rozhodnú, ktoré skutky získajú v decembri ocenenie Detský čin roka 2018. Dobré skutky detí do 16 rokov môžu prihlásiť aj rodičia, pedagógovia a dospelí.       

Pisatelia môžu zaradiť dobré skutky do kategórii: Záchrana života, Pomoc v rodine, Pomoc rovesníkom, Pomoc ľuďom, Pomoc prírode, Dobrý nápad a Cena Sašky Fischerovej – Malý Veľký čin. Deti môžu písať nielen o veľkých, ale aj každodenných drobných skutkoch vykonaných s dobrým úmyslom pomôcť, potešiť, prekvapiť, či podporiť. Písať môžu aj o činoch svojich kamarátov, ktoré by mali byť ocenené a tiež o kolektívnych dobrých skutkoch, ktoré spoločne zrealizujú.       

Deti a pedagógovia môžu čerpať inšpiráciu z pedagogického materiálu na hodinách etickej výchovy, slovenského jazyka či v školskom klube, z príbehov a rozprávania o hodnotách, akými sú nezištná pomoc, integrácia zdravých a postihnutých, ochrana prírody, zodpovednosť, spolupráca, nezištnosť, spolupatričnosť a podobne.       

Aj Občianske združenie Detský čin roka pripravilo pre každú fázu projektu podporné pedagogické materiály pre učiteľov. Materiály sú dostupné na webstránke projektu www.detskycin.sk.       

TASR informovala koordinátorka projektu Magdaléna Fábryová.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.07.2018
Výzva na zasielanie nominácií za Sociálny čin roka a za významnú pomoc rodinám
Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky aj tento rok pokračuje v udeľovaní Ocenenia ministra práce, sociálnych vecí a rodiny SR za Sociálny čin roka a za významnú pomoc rodinám.
viac
17.09.2020
Základné školy sa môžu zapojiť do projektu „Hovorme o jedle“
Základné školy sa už od 16. septembra 2020 budú môcť zaregistrovať a realizovať aktivity VIII. ročníka HOVORME O JEDLE.
viac
03.02.2021
Stanovisko Únie miest Slovenska k otváraniu škôl
Únia miest Slovenska (ÚMS) vyzýva ministra zdravotníctva SR Mareka Krajčího, aby urýchlene, najneskôr do piatka večera, zabezpečil podpis rozhodnutí o zriadení súkromných mobilných odborových miest (MOM) pre zrýchlenie procesu testovania obyvateľov Slovenska.
viac
20.04.2024
Detský čin roka hľadá deti, ktoré pomáhajú blízkym, kamarátom či cudzím ľuďom
Občianske združenie Detský čin roka otvorilo výzvu a hľadá deti, ktoré pomáhajú svojim blízkym, kamarátom či cudzím ľuďom a sú citlivé k prírode i zvieratám.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %