Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
26.02.2017 08:13

Detva získala pečať mesta s predpokladom stabilného rozvoja


Osvedčenie.


Hodnotenie uskutočnila Slovenská informačná a marketingová spoločnosť spolu s Národným informačným strediskom Slovenskej republiky.


Koncom januára 2017 dostalo mesto Detva Pečať rozvoja obcí a miest. Za rok 2016 bolo mesto Detva hodnotením zameraným na finančnú a majetkovú bonitu vyhodnotené ako mesto s predpokladom stabilného rozvoja. Na Slovensku túto pečať dostala približne tretina zo všetkých obcí, na čo môže byť Detva ako samospráva právom hrdá.

Hodnotenie z pohľadu potenciálu rozvoja uskutočnila Slovenská informačná a marketingová spoločnosť spolu s Národným informačným strediskom Slovenskej republiky. „Vyhodnotené boli všetky obce a mestá na Slovensku. Hodnotiaca analýza preukázala, že viac ako 30 % obcí a miest vykazuje dlhodobo potenciál pre rozvoj územnej samosprávy,“ informuje na svojej stránke Národné informačné stredisko Slovenskej republiky.

Výhodou je, že pečať nemá časové obmedzenie a zároveň upozorňuje na to, že samospráva je finančne stabilná a má silné zázemie. Viditeľná je pre banky, finančné inštitúcie a štátnu správu.

Čítajte v Obecných novinách č. 7-8/2017 na str. 22.

 

Autor: Zuzana JUHANIAKOVÁ


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.10.2019
Mesto Detva obnoví polikliniku, získalo na to 779-tis. eur z eurofondov
Poliklinika v Detve, ktorú vlastní mesto, prejde rozsiahlejšou rekonštrukciou. Tamojšia samospráva získala na jej obnovu finančný príspevok z Európskeho fondu regionálneho rozvoja vo výške 779-tis. eur, čo tvorí 95 percent oprávnených výdavkov.
viac
15.07.2021
V Detve začína pod hlavičkou BBSK ordinovať pľúcna lekárka
Banskobystrický samosprávny kraj slávnostne predstavil ďalšiu ambulanciu, v ktorej od 15. júla začína ordinovať pľúcna lekárka Jana Makasová.
viac
19.02.2024
Najväčšie problémy mesta sú nárast hustoty dopravy a parkovanie
Medzi najväčšie problémy mesta Detva patria nárast hustoty dopravy a obmedzenejšie možnosti parkovania. Po prvom roku vo funkcii to TASR povedal primátor Detvy Branislav Baran.
viac
06.03.2024
Radnica pripravila v spolupráci s CESCI novú koncepciu rozvoja mesta
Mesto Šahy v okrese Levice má novú koncepciu svojho rozvoja. Samospráva ju pripravila v spolupráci so Stredoeurópskou službou pre cezhraničné iniciatívy (CESCI).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %