Sobota 11.05.2024
Dnes má meniny 
Blažena
°C
15.05.2018 01:56

Deň matiek sa pod Urpínom oslavoval aj tradičnými pretekmi lezúňov


Ilustračná snímka, zdroj Bystricoviny


Nedeľňajší Deň matiek si už tradične užili aj ich najmenšie ratolesti, ktoré v banskobystrickej Europe "súperili" na pretekoch lezúňov. Zúčastniť sa na nich mohli všetky deti, ktoré v deň podujatia dovŕšili maximálne jeden rok.


Ich úlohou bolo v čo najkratšom čase zdolať štvornožky vymedzený päťmetrový úsek.  "Neodmysliteľnou súčasťou pretekov sú už každoročne mamičky, ktoré majú v rámci pravidiel povolené povzbudzovať svojho favorita rôznymi motivačnými predmetmi. V minulosti sa osvedčili zrkadielka, obľúbené maškrty, farebné hračky, ale i kľúče, ktoré pomohli drobcom zdolať cieľovú rovinku čo najskôr," uviedla Jana Seleštianska, Marketing Coordinator Europa SC.       

Každý z malých pretekárov získal registračný balíček s vecnými predmetmi od partnerov akcie. Najrýchlejšie batoľa aj plienky, guľôčkovú dráhu, balíčky kozmetiky a darčekové poukážky, čo podľa Seleštianskej zrejme viac tešilo rodičov.      

 Akcia pri príležitosti osláv Dňa matiek sa pod Urpínom uskutočnila deviatykrát.    

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.12.2016
Pôst na Štedrý deň dodržiava až 74 percent Slovákov
Pôst na Štedrý deň dodržiava až 74 percent Slovákov a na polnočnej svätej omši sa zúčastňuje 68 percent obyvateľov, a to najmä na východe Slovenska.
viac
20.04.2017
Štúrovo oslávi Deň zeme výsadbou stromov
Mesto Štúrovo v okrese Nové Zámky sa aj v tomto roku zapája do osláv Svetového dňa Zeme, v piatok (21.4.) o 9.30 h v parku pred mestským úradom (MsÚ) symbolicky vysadia dreviny.
viac
12.05.2017
Míľa pre mamu aj v Považskej Bystrici
Pri príležitosti svetového Dňa matiek sa vo  viacerých mestách na Slovensku uskutoční zábavné podujatie s názvom Míľa pre mamu. Výnimkou nebude ani Považská Bystrica. 
viac
23.04.2019
DEŇ ZEME v piatok na Námestí slobody v Prievidzi
Centrum voľného času, mesto Prievidza a Nestlé Slovensko, s. r. o., vás týmto pozývajú na záverečné vyhodnotenie projektu Ekorok s Nestlé Slovensko „Oslava lesa“
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %