Streda 15.05.2024
Dnes má meniny 
Žofia, Sofia
°C
29.04.2024 07:50

Dnes sa koná Deň ZMOS v Nitrianskom kraji


Snímka zdroj ZMOS


Predseda a podpredsedovia Združenia miest a obcí Slovenska sa v pondelok 29. apríla 2024 zúčastnia na rokovaní troch regionálnych združení miest a obcí v Nitrianskom kraji.


Vedenie ZMOS bude na zasadnutí Regionálneho združenia Tribecko–inovecký región a spoločnom zasadnutí Regionálneho združenia miest a obcí novozámockej, štúrovskej a šurianskej oblasti a Združenia miest a obcí okresu Komárno. Program spoločných rokovaní s členmi ZMOS organizovaných v regionálnych štruktúrach sú aktuálne témy a problémy miestnych samospráv a aktivity a iniciatívy združenia.

Počas tohto dňa ZMOS absolvuje aj diskusiu so študentmi na Slovenskej poľnohospodárskej univerzite v Nitre  v rámci spoločnej iniciatívy ZMOS s Nadáciou Kvapka Nádeje na podporu ochrany zdravia obyvateľov „Máte slinu?“.

Súčasťou rokovaní s regionálnymi združeniami miest a obcí v Nitrianskom kraji bude aj tlačový brífing ZMOS k aktuálnym témam miest a obcí v Nitrianskom kraji (financovanie regionálnych priorít miest a obcí zo zdrojov EÚ v kraji), ktorý sa uskutoční 29. apríla 2024 (pondelok) o 13:30 hod v priestoroch MsÚ Nové Zámky za účasti predsedu ZMOS Jozefa Božika, podpredsedov ZMOS, predsedov a členov regionálnych združení miest a obcí:

- prvého podpredsedu ZMOS a starostu obce Ratkovce Martina Červenku,

- podpredsedníčky ZMOS, predsedníčky Komory obcí ZMOS a starostky obce Janova Lehota Boženy Kováčovej,

- podpredsedníčky Komory obcí ZMOS a starostky obce Kynceľová Martiny Kubišovej,

- predsedu RZ Tribecko–inoveckého región a starostu obce Kovárovce Andreja Čopíka / primátorky mesta Topoľčany Alexandry Gieciovej,

- predsedu Regionálneho združenia miest a obcí novozámockej, štúrovskej a šurianskej oblasti a primátora mesta Nové Zámky Otokara Kleina.

 

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.10.2018
Deň Prešovského samosprávneho kraja v každom meste
Vyskúšajte si županskú stoličku a príďte na kus reči s úradníkmi!
viac
26.09.2019
Svetový deň cestovného ruchu uzavrie letnú kampaň Prešovského kraja
Svetový deň cestovného ruchu si Prešovský kraj pripomenie 28. septembra v Bachledovej doline. Podujatie je spojené s oslavou druhých narodenín Chodníka korunami stromov Bachledka a s vyhodnotením súťaže Legendarium, ktorá v tomto roku dosiahla rekordný počet účastníkov.
viac
01.02.2024
Sociálni partneri ZMOS a RÚZ o spolupráci v Aliancii sektorových rád
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Jozef Božik sa stretol s generálnym sekretárom Republikovej únie zamestnávateľov (RÚZ) Martinom Hoštákom k témam sociálneho dialógu, spolupráci v rámci novozriadenej Aliancie sektorových rád a k ďalším spoločným témam spolupráce.
viac
30.04.2024
V poradí štvrtý Deň ZMOS sa konal v Nitrianskom kraji
Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) pripravilo štvrtý Deň ZMOS. Tentoraz sa uskutočnil v Nitrianskom kraji.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %