Piatok 17.05.2024
Dnes má meniny 
Gizela
°C
02.05.2024 04:10

Dni mesta Zvolen prinesú folklór, jarmok i diskotéku pod holým nebom


Ilustračný výrez plagátu


Umelecký súbor Lúčnica, jarmok tradičných remesiel i diskotéka pod holým nebom budú súčasťou májového podujatia Dni mesta Zvolen 2024. TASR o tom informoval hovorca mesta Martin Svatuška s tým, že podujatie sa uskutoční v dňoch 24. až 25. mája na námestí.


Dodal, že vystúpenie bratislavského súboru bolo hlavným dôvodom, prečo sa organizátori tohtoročných dní mesta rozhodli poňať časť programu v duchu slovenských tradícií. "Pred Lúčnicou vystúpi domáca Marína. Zvolenskí vrchári nám zas ukážu, ako znejú najlepšie populárne piesne v podaní ľudových," uviedol zvolenský primátor Vladimír Maňka.         

Predstavia sa aj deti z domácich umeleckých škôl či centier voľného času. Budú ukážky zásahov či techniky polície a hasičského zboru. Program doplnia revivalové kapely. Zaznejú tak najväčšie hity kapely Elán či Mira Žbirku. "Minulý rok mala veľký ohlas 3D videoprojekcia nasvietená na jednom z meštianskych domov. Tento rok

Podľa Svatušku atrakciou bude tribúna, na ktorej sa odohrá hlavný program. "Aby diváci dostali možnosť vidieť Lúčnicu, postavíme veľkú tribúnu pre tanečníkov a k nej ešte jednu menšiu pre hudobný sprievod," vysvetlil Daniel Axmann zo zvolenského referátu kultúry.         

Samospráva objasňuje, že Lúčnicu prináša na zvolenské námestie generálny sponzor. Je ním spoločnosť, ktorá sídli vo Zvolene a robí to pri príležitosti svojho 30. výročia pôsobenia na Slovensku. Zabezpečia aj dráhu pre mladých, na ktorej môžu jazdiť na bicykloch, korčuliach či kolobežkách. "Aj v náročnej ekonomickej situácii tak mesto ponúkne svojim obyvateľom a návštevníkom zábavu," ukončila.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.05.2016
Zvolen pozýva na Dni mesta
Dni mesta sa budú konať v dňoch 27. 5. - 29. 5. na Námestí SNP.
viac
14.05.2018
Blížia sa Dni mesta Zvolen: Oslavy 775. výročia s Komajotou, Peter Bič projektom
Na konci mája sa opäť rozozvučia ulice mesta a terasy budú plné ľudí. Na Dňoch mesta vystúpia miestne zoskupenia aj známi umelci.Ťahákmi tohtoročných mestských osláv, ktorých tradícia vznikla v roku 2013, budú kapely Komajota, Peter Bič projekt, Marcela Laiferová či Felix Slováček.
viac
20.11.2018
Dni mesta ponúknu jarmok, folklór i zabíjačkové špeciality
Dni mesta Medzilaborce ponúknu verejnosti jarmočnú atmosféru, folklór i zabíjačkové špeciality. TASR o tom informovala Iveta Gališinová z odboru kultúry a športu v Medzilaborciach.
viac
30.09.2022
Pod Poľanu sa po prestávke opäť vracajú tradičné Dni mesta Detva
Pod Poľanu sa po prestávke spôsobenej pandémiou nového koronavírusu opäť vracajú tradičné Dni mesta Detva. Podujatie, ktoré počas prvého októbrového víkendu prinesie folklór, jarmok i výstavu ovocia, zeleniny a kvetov. Samospráva o programe informuje na svojej oficiálnej webstránke.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %