Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
19.11.2018 06:05

Dni otvorených dverí aj tento týždeň


Budova Gymnázia, Pankúchova 6 v Bratislave


Predposledný novembrový týždeň organizuje Deň otvorených dverí päť stredných župných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja. Prezentovať sa budú tak gymnazisti, ako aj elektrikári, strojníci, kaderníci, vizážisti, či umelci.


„Žiaci základných škôl a ich rodičia získajú informácie, ktoré im určite pomôžu pri rozhodovaní sa, do ktorej školy pôjdu študovať. Osobný rozhovor a odpovede na rôzne otázky sú tiež pridanou hodnotou. Takže neváhajte, nájdite si čas, ide o budúce povolanie a smerovanie v živote vašich detí,“ apeloval bratislavský župan Juraj Droba.

Deň otvorených dverí organizuje 20. 11. 2018 od 11:00 do 15:30 hodiny Gymnázium, Pankúchova 6 v Bratislave, ktoré pozýva do svojich priestorov záujemcov o štúdium, žiakov zo základných škôl, ich rodičov a výchovných poradcov. Najväčší záujem je o informácie týkajúce sa štúdia, prijímacích skúšok, učebných plánov, mimoškolskej činnosti, o úspešnosti absolventov pri prijímacích skúškach na vysoké školy, ale aj o aktivitách školy v rámci olympiád, súťaží a projektov. K dispozícii sú priestory školy, jednotlivé učebne, dá sa zúčastniť aj otvorených hodín z viacerých predmetov. Cenné informácie získajú aj pri rozhovoroch s vedením školy a s vyučujúcimi.

20. 11.  2018 v čase od 09:00 do 17:00 hodiny otvára svoje brány aj škola s najdlhšou tradíciou zo všetkých stredných odborných škôl elektrotechnických v Bratislave a to Stredná priemyselná škola elektrotechnická na Zochovej 9. Na návštevníkov čaká prehliadka priestorov školy, tried, odborných laboratórií, vidieť bude možné výrobky študentov, ročníkové práce, projekty, učebné pomôcky. Pripravené sú aj odborné prednášky týkajúce sa PC, grafiky, sietí, silnoprúdov, telekomunikácií, robotiky, výskumu. Chýbať nebude ani 2. ročník turnajového dňa PC hier.

Stredná odborná škola kaderníctva a vizážistiky na Svätoplukovej 2 v Bratislave rada privíta 20.11.2018 v čase od 8:30 do 13:00 hodiny všetkých záujemcov o štúdium, rodičov, výchovných poradcov, verejnosť či  zamestnávateľov. Pripravená je prehliadka školy, informácie o projektových aktivitách ako aj ukážky prác žiakov v odbore kaderník-vizážista, kaderník, kozmetik, manikér-pedikér. Na návštevníkov čakajú ukážkové hodiny zo slovenského jazyka a literatúry, Technológie, Materiálov, Anglického jazyka. Chýbať nebudú ani stanovištia, kde si bude možné vyskúšať napríklad líčenie, nadpájanie vlasov, bodyart-maľovanie na telo, výrobu kozmetiky, či oboznámenie sa so širokou ponukou služieb školy, ktoré ponúka verejnosti za primerané ceny.

Vo štvrtok 22. 11. 2018 sa bude možné oboznámiť s priestormi modernej technickej bratislavskej Strednej priemyselnej školy strojníckej sídliacej v historickej budove na Fajnorovom nábreží 5. Deň otvorených dverí bude od 9:00 do16:00 hodiny. Fajnorka ich organizuje každý rok a vždy je to deň plný zážitkov - či už ide o širokú verejnosť, alebo o bývalých absolventov, či budúcich žiakov školy, alebo len tak,o zážitky zbierajúcich návštevníkov. Tento rok si DOD nenechá ujsť ani bratislavský župan Juraj Droba, ktorý zavíta do jej priestorov o 10:00 hodine a zdrží sa do 10:30.

Prvýkrát symbolicky otvorí svoje brány Škola úžitkového výtvarníctva J. Vydru na Dúbravskej ceste 11 v Bratislave. Deň otvorených dverí sa bude konať v piatok 23. 11.  2018 od 11:00 do 17:00 hodiny. Návštevníci, ktorí zavítajú do jej priestorov, sa nielen zoznámia s prostredím, ale dozvedia sa aj informácie o dôležitých termínoch v živote školy ako aj o odboroch, úspechoch, projektoch a nasajú atmosféru, ktorá na škole vládne. Tento deň sa bližšie so školou zoznámi aj predseda BSK Juraj Droba, ktorý si DOD príde pozrieť od 14:00 do 15:00 hodiny.

Autor: (ts-BSK-Lucia Forman)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.11.2018
BSK: Dni otvorených dverí na župných školách
Školy v zriaďovateľskej pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja pokračujú v sérii Dní otvorených dverí, ktoré sú určené najmä pre žiakov základných škôl, ich rodičov, pedagogických poradcov. Budúci stredoškoláci tak môžu bližšie nazrieť do priestorov škôl a spoznať lepšie ich ponuku.
viac
08.01.2019
BSK: Dni otvorených dverí pokračujú
Po novom roku a skončení zimných prázdnin žiaci opäť zasadli do školských lavíc. Zároveň pokračuje séria dní otvorených dverí.
viac
17.10.2019
Deň otvorených dverí samosprávy upriami pozornosť na triedenie odpadu
Handlovská samospráva opäť otvorí svoje dvere verejnosti. Na 16. ročníku podujatia dnes (17. 10.) upriami pozornosť na ochranu životného prostredia a zvýšenie podielu triedenia odpadu. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.
viac
13.11.2019
Do konca novembra sa predstaví 21 župných škôl
Rozhodnúť sa správne vybrať si správnu školu je to najťažšie. Preto Bratislavský samosprávny kraj otvára svoje školy verejnosti. Deviataci, ich rodičia, výchovní poradcovia sa môžu počas Dní otvorených dverí priamo na školách zoznámiť s prostredím, odbormi či zameraním.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %