Pondelok 20.05.2024
Dnes má meniny 
Bernard
°C
10.05.2024 02:05

Do práce na bicykli


Ilustračný výrez plagátu


Mesto Prievidza sa už tradične zapojilo do 11. ročníka kampane – Do práce na bicykli. Hlavným motívom tohtoročnej kampane je „Zaži tlkot svojho mesta!“. Registrácia je možná od 1. apríla až do 7. júna 2024.


Do práce na bicykli (DPNB) je národná kampaň, ktorej hlavným cieľom je podporiť rozvoj nemotorovej, predovšetkým cyklistickej dopravy v mestách, motivovať zamestnávateľov, aby budovali vo svojich sídlach vhodné podmienky pre zamestnancov, ktorí dochádzajú do práce na bicykli a motivovať zamestnancov, aby viac používali túto formu alternatívnej dopravy pri každodennom cestovaní do práce.

„V minulom roku sa nám podarilo najazdiť 21 617 km a tak chceme v projekte pokračovať a vytrvať v snahe, aby nielen jazda na bicykli, ale aj každodenný život v našom meste bol príjemnejší a zdravší,“ hovorí miestny koordinátor pre mesto Prievidza Ing. Branislav Michalík z referátu dopravy a dodáva, „organizovaním súťaže by sme radi pozitívne ovplyvnili jednotlivcov, organizácie a inštitúcie v prospech používania bicykla na krátke vzdialenosti. V minulom roku sa do súťaže zapojilo 140 účastníkov a verím, že mnohí v jazdení pokračovali aj po ukončení súťaže.“

Kto sa môže registrovať?

Súťaž je určená tímom zamestnancov z rovnakej firmy alebo inštitúcie. Registráciou potvrdia, že budú od 1. do 30. júna 2024 dochádzať do práce na bicykli. Každý člen tímu si sám eviduje cesty do práce a z práce na bicykli za každý deň. Svoje prejdené kilometre si každý zapisuje do registračného systému na webovej stránke kampane.

Do súťaže sa môžu zapojiť aj tí jednotlivci, ktorých miesto výkonu práce je v oficiálne registrovanej samospráve, alebo majú v oficiálne registrovanej samospráve trvalé alebo prechodné bydlisko. Súťaže sa môžu zúčastniť aj tímy študentov z rovnakej školy, ktorí sa zaregistrujú a tak potvrdia, že budú od 1. do 30. júna 2023 dochádzať do školy na bicykli a budú si o tom zapisovať výsledky do registračného systému na webovej stránke www.dopracenabicykli.eu. Podmienkou je minimálny vek 15 rokov.

Do súťaže sa môžu zapojiť aj súťažiaci, ktorí na cestu do práce používajú elektrobicykle, kolobežky alebo kolieskové korčule. Do evidencie si najazdené kilometre zadávajú tak, akoby išli na bicykli.

Vyhlasovateľom súťaže je Národný cyklokoordinátor Peter Klučka, Ministerstvo dopravy a výstavby SR. Koordinátorom a odborným garantom súťaže je občianske združenie Občianska cykloiniciatíva Banská Bystrica. Všetky informácie nájdete na www.dopracenabicykli.eu

Autor: (Zdroj: Infolist mesta Prievidza)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.02.2018
Prešovčania sa zapájajú do celosvetovej akcie Do práce na bicykli v zime
V Prešove sa Kostitras v spolupráci s Renátou Kmecovou zapojili do celosvetovej akcie “Do práce na bicykli v Zime”, alebo Winter bike to work day a pozvali všetkých do prešovských ulíc, ako inak, ak nie na bicykli.
viac
03.06.2019
Do práce na bicykli najazdili zamestnanci Zelenej župy viac ako 3 700 kilometrov
V poradí 6. ročník celoslovenskej kampane Do práce na bicykli úspešne dobicykloval do svojho finišu. Počas celého mája jazdilo do práce na bicykli 24 župných zamestnancov rozdelených do 6 tímov.
viac
16.07.2021
Martinčania najazdili na bicykli do práce 132 710 kilometrov
Martinčania najazdili počas júna v rámci súťaže Do práce na bicykli celkovo 132.710 kilometrov. Mestu sa tak podľa hovorkyne Zuzany Kalmanovej podarilo obhájiť prvenstvo z minulých ročníkov.
viac
30.05.2022
Do práce na bicykli s rekordnou účasťou samospráv
Kampaň Do práce na bicykli sa blíži do svojho veľkého registračného finále. Tímy majú na prihlasovanie do najväčšieho pelotónu Slovenska čas do 7. júna 2022. Jeden rekord sa súťaži podarilo prekonať – v počte registrovaných samospráv.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %