Streda 01.05.2024
Dnes má meniny 
Sviatok práce
°C
08.04.2024 11:05

Dostupná zdravotná starostlivosť je jednou z najdôležitejších priorít


Snímka zdroj: ZMOS


Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) považuje dostupnú zdravotnú starostlivosť za jednu z najdôležitejších priorít. Pripravuje podpis Memoranda o spolupráci so Združením všeobecných lekárov pre dospelých SR, o.z.


Práve s predsedom Združenia všeobecných lekárov pre dospelých SR, o.z., Rastislavom Zanovitom a s druhým podpredsedom Jánom Hencelom rokoval vo štvrtok 4. apríla 2024 predseda ZMOS Jozef Božik.

„Dostupnú zdravotnú starostlivosť po línii pediatrov, lekárov pre dospelých i špecialistov považujeme za jednu z najdôležitejších priorít. ZMOS začal veľmi asertívne artikulovať prioritu kvalitnej a dostupnej primárnej zdravotnej starostlivosti. Stávame sa súčasťou pracovných skupín na ministerstve zdravotníctva SR. Pri presadzovaní požiadaviek je nevyhnutné spolupracovať práve s odbornými, stavovskými a záujmovými organizáciami reprezentujúcimi jednotlivé oblasti medicíny,“ zdôraznil predseda ZMOS Jozef Božik.

„Spoločným cieľom je pripraviť návrhy opatrení, ktoré by zamedzili zopakovaniu veľmi zlej situácie v oblasti pediatrie a ambulantných pediatrických pohotovostí aj v oblasti všeobecných lekárov pre dospelých,“ dodal Jozef Božik.

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.12.2020
Rozhodnutie ÚMS ohrozuje prípravu Partnerskej dohody na roky 2021 až 2027
Rozhodnutie Únie miest Slovenska (ÚMS) odstúpiť od memoranda o spolupráci, ktoré podpísala v januári s Úradom podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu, Združením miest a obcí Slovenska (ZMOS) a Združením samosprávnych krajov SK8 ohrozuje prípravu Partnerskej dohody na roky 2021 až 2027.
viac
29.01.2021
Župa ide riešiť nedostatok lekárov, zavádza motivačný program
Trnavská župa sa v roku 2021 chystá investovať do zdravia svojich obyvateľov. V stredu 27. januára 2021 poslanci krajského zastupiteľstva schválili nové všeobecne záväzné nariadenie, na základe ktorého budú poskytované dotácie určené na prilákanie nových a mladých lekárov do kraja.
viac
29.07.2023
ZMOS: Optimalizácia siete nemocníc zhorší zdravotnú starostlivosť v regiónoch
ZMOS naďalej venuje veľkú pozornosť optimalizácii siete nemocníc, ktorá vo viacerých regiónoch Slovenska prinesie zhoršenie zdravotnej starostlivosti. Podľa slov svojho predsedu Jozefa Božika ešte do parlamentných volieb zvolá okrúhly stôl odborníkov v spolupráci s Asociáciou nemocníc Slovenska.
viac
11.09.2023
Pokračujeme v podpise dohodnutých memoránd o spolupráci s politickými stranami
Združenie miest a obcí Slovenska v piatok 8. septembra podpísalo ďalšie memorandá s politickými stranami.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %