Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
04.06.2021 02:20

Dotácie na detské ihriská bez bariér


Vizualizácia inkluzívneho detského ihriska. Zdroj: (MPSVR SR).


Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR informuje na svojej webovej stránke o plánovanej výstavbe nových ekologických detských ihrísk bez bariér.


Rezort práce plánuje postaviť okolo 100 ekologických detských ihrísk. Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR v rámci svojich dotačných kompetencií vyčlenilo v tomto roku 4,5 mil. eur na výstavbu 100 ekologických detských inkluzívnych ihrísk „RODINKA“ (RODinný INKluzívny Areál). Nové bezbariérové hracie areály pre deti a rodiny tak vyrastú v obciach a mestách po celom Slovensku.

Rezort práce pridelil prvé dotácie na vybudovanie detských ihrísk bez bariér „RODINKA“ 63 žiadateľom vo výške 2 781 828 eur. 

Obce, neziskové organizácie, občianske združenia či registrované cirkvi, ktoré nesplnili podmienky pre udelenie dotácie v prvom kole, ale aj noví žiadatelia, sa tak do výzvy budú môcť zapojiť v lete. Podmienkou poskytnutia dotácie je o. i. zabezpečenie terénnych úprav zo strany žiadateľa a 10 % finančná spoluúčasť. Výška dotácie pre jedného žiadateľa je maximálne 50 000 eur.

Nové bezbariérové ihrisko pre deti vyrastie aj v obci Veľká Paka. „RODINKA“ predstavuje viacgeneračný priestor s prvkami pre deti od 0 do 9 rokov a oddychovou zónou pre dospelých. Jednotlivé komponenty bezbariérového ihriska sú z prírodných materiálov a vytvoria zázemie pre zmysluplné trávenie voľného času rodiny. Hlavný projekt detského inkluzívneho ihriska tvorí 10 prvkov. Z toho 3 základné prvky (pieskovisko, kolotoč a hojdačka) sú inkluzívne, čo ponúka možnosť trávenia času pri hre s rovesníkmi aj deťom s hendikepom.

Všetky prvky sú kombinovateľné a adaptovateľné na rôzne plochy. Jednoducho sa prispôsobia priestoru, ktorý má na vytvorenie ihriska k dispozícii prijímateľ dotácie. Komponenty sú navrhnuté tak, aby detské ihrisko bolo skutočne pre všetkých členov komunity, vytvorilo príjemný a bezpečný priestor pre rozvoj zručností detí, zábavu, oddych či zdieľanie zážitkov.

Viac informácií o poskytovaní dotácie na podporu plnenia funkcií rodiny, v rámci ktorej je možné požiadať o dotáciu na inkluzívne detské ihriská, nájdete tu: Dotácia na podporu plnenia funkcií rodiny - MPSVR SR.

Autor: (MPSVR SR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.02.2020
Podpora komunitných a nízkoprahových centier z eurofondov pokračuje
Implementačná agentúra Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky spustila v poradí už druhý národný projekt zameraný na rozvoj a podporu komunitných, nízkoprahových centier, ako i nízkoprahovej sociálnej služby pre deti a rodinu.
viac
18.07.2020
Do Malaciek prišla vládna dotácia na športovú arénu
Príprava športovej arény v Malackách má za sebou zásadný krok vpred. Mesto už dostalo dotáciu 1,5 milióna eur od vlády na jej výstavbu.
viac
22.10.2020
Schválená novela zákona „zachraňuje“ OOCR
V súvislosti s ochorením COVID-19 vláda SR včera schválila novelu zákona o cestovnom ruchu v skrátenom legislatívnom konaní.
viac
16.12.2020
Novinka pri výstavbe bytov: obce „zarobia“ na spolupráci so sociálnymi podnikmi
Obce a mestá, ktoré výstavbu nájomných bytov zveria sociálnym podnikom dostanú vyššiu dotáciu od štátu. Zmenu zákona schválil parlament s účinnosťou od 1. januára 2021.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %