Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
27.10.2017 08:18

Exekúcie sú podľa primátora Fiľakova vážnym problémom v zamestnávaní


Ilustračná snímka: (tasr).


Exekúcie predstavujú vážny a aktuálny problém, ktorý v regióne okolo Fiľakova na juhu okresu Lučenec bráni zamestnávateľom v získavaní nových pracovníkov.


Uviedol to primátor Fiľakova Attila Agócs na piatkovej besede ministerky spravodlivosti Lucie Žitňanskej s terénnymi sociálnymi pracovníkmi, koordinátormi a zamestnancami Centra právnej pomoci z okresov Lučenec, Veľký Krtíš a Rimavská Sobota.       

„V našej najväčšej fabrike v meste, kde pracuje 1200 až 1300 ľudí, má 400 ľudí, to znamená každý tretí zamestnanec, na krku exekúcie. V súčasnosti už zamestnávateľom bráni v ďalšom zamestnávaní ľudí práve to, že tí ľudia sú v exekučnej pasci, a tak zadlžení, že vlastne sa im akoby neoplatí ísť pracovať, lebo exekútori im všetko zoberú,“ konkretizoval Agócs.       

Tento problém podľa neho pociťujú aj priamo na fiľakovskom mestskom úrade (MsÚ). „Možno 10 až 15 % došlej pošty na našom MsÚ súvisí nejako s touto agendou. Sú to rôzne exekučné spisy,“ dodal primátor s tým, že situáciu, hlavne v prípade takzvaným starých exekúcií, treba z pozície štátu rázne riešiť.       

„Ten marazmus nemôžeme ďalej ťahať so sebou, lebo to už ohrozuje budúcnosť a rozvoj týchto regiónov, ako aj rast zamestnanosti,“ uzavrel.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.08.2016
Stred augusta sa vo Fiľakove ponesie v znamení osláv
Samospráva spolu s ďalšími organizátormi pripravila už XXVI. ročník obľúbených Palóckych dní a Dní mesta Fiľakovo.
viac
13.11.2018
Vo Fiľakove by mohol pribudnúť nový cyklochodník
Samospráva Fiľakova chce vystavať nový cyklochodník. Ten by mal spojiť železničnú stanicu s priemyselnou zónou. Na tento účel mesto žiada z akčného plánu regionálny príspevok vo výške 175-tisíc eur.
viac
19.01.2019
VPS nakúpili rotačné kefy na odpratávanie snehu
Verejnoprospešné služby mesta (VPS) preto zriadili špeciálnu čatu, nakúpili novú techniku a mesto začalo spolupracovať aj s Banskobystrickou regionálnou správou ciest (BBRSC).
viac
23.04.2022
Fiľakovo pripravuje strategické dokumenty, ktoré ovplyvnia budúcnosť mesta
Samospráva Fiľakova sa pustila do prípravy nových strategických dokumentov. Pracuje na novom programe hospodárskeho a sociálneho rozvoja mesta, vypracovať dáva aj nový územný plán.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %