Utorok 07.05.2024
Dnes má meniny 
Monika
°C
07.11.2020 07:35

Fiľakovo otvorí odberné miesto


Mestský úrad Fiľakovo. Snímka TASR.


V sobotu 7. novembra sa aj vo Fiľakove otvorí jedno odberné miesto pre testovanie na covid-19. Hoci sa Lučenecký okres nachádza v zóne, kde celoplošné testovanie neprebehne, mesto vyšlo v ústrety viacerým žiadostiam zo strany obyvateľov.


Odberný tím bude počas soboty pôsobiť na mestskej tržnici v čase medzi 08:00 ráno 20:00 hod. večer s obednou a večernou prestávkou. „Registrovali sme od viacerých obyvateľov, že sa budú potrebovať dať pretestovať, napríklad takí, ktorí prišli tento týždeň zo zahraničia alebo takí, ktorí pracujú v červených okresoch. Preto sme sa rozhodli požiadať Okresný úrad v Lučenci o otvorenie jedného odberného miesta aj v našom meste,“ povedal primátor Attila Agócs.

Okresný úrad žiadosti mesta vyhovel, a tak štát poskytne testovacie sety, certifikáty a armádnu výpomoc. „Administratívnych pracovníkov a zdravotníkov, ochranné pomôcky a likvidáciu nebezpečného odpadu zabezpečujeme my na vlastné náklady, obedy pre pracovníkov opäť bezplatne zabezpečí miestny sponzor,“ dodal s tým, že okrem spomenutých prípadov sa bude môcť prísť otestovať ktokoľvek, kto o to prejaví záujem. „Odberné miesto bude okrem mesta slúžiť pre celý južný mikroregión okresu. Už teraz nás kontaktovali viacerí starostovia okolitých obcí, že ich obyvatelia sú tejto možnosti radi a využijú ju,“ uzavrel.

Autor: (ts-MsÚ Fiľakovo)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.05.2020
Banskobystrický kraj poskočil v rebríčku transparentnosti o tri priečky
Druhou najotvorenejšou krajskou samosprávou na Slovensku sa stal Banskobystrický samosprávny kraj. Vyplýva to z hodnotenia Transparency International Slovensko. Kraju sa podarilo v porovnaní s predchádzajúcim hodnotením poskočiť o tri miesta vyššie.
viac
18.06.2020
Druhá šanca pre deviatakov
Deviataci, ktorí sa nedostali na zvolenú strednú školu, si môžu vybrať z voľných miest, ktoré sa nenaplnili po prvom termíne prijímacieho konania. Mali by to stihnúť do piatku 19. júna, kedy uplynie termín na podávanie prihlášok.
viac
16.07.2020
Zapojte sa do druhého kola prieskumu európskej nadácie EUROFOUND
Tripartitná agentúra Európskej únie prichádza s druhým prieskumom zameraným na monitorovanie vplyvu súčasnej pandémie na naše osobné a pracovné životy s cieľom porovnať súčasné obdobie po pandémii s obdobím, kedy sa uplatňovali reštriktívne opatrenia.
viac
05.04.2024
Petržalka vydala na druhé kolo rekordných 6496 hlasovacích preukazov
Bratislavská Petržalka vydala na druhé kolo prezidentských volieb, ktoré bude v sobotu (6. 4.), rekordných 6496 hlasovacích preukazov. Je to o 314 hlasovacích preukazov viac, ako to bolo počas vlaňajších parlamentných volieb.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %