Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
03.12.2022 02:05

Handlovská kapustnica 2022! Poďte s nami rozdávať radosť chutne a ekologicky


Handlovská kapustnica 2022 - ilustračný plagát


Tradičné benefičné podujatie Handlovská kapustnica je späť v prezenčnej forme! Počas pandémie sa konali kapustnice po dva roky v komornej atmosfére podľa platných opatrení.


Už 10. decembra 2022 príde v plnej paráde na Námestie baníkov do Handlovej! Kapustnice budú chutné, bude sa triediť odpad, hrať hudba, tvoriť v dielničkach. Výťažok bude odovzdaný organizátorovi, Združeniu obcí handlovskej doliny, a bude venovaný Jazdeckému klubu Almus z Lipníka, ktorý poskytuje hypoterapiu pre deti a služby pre celú handlovskú dolinu.

18. ročník benefičného podujatia Handlovská kapustnica 2022 sa bude konať v sobotu 10. decembra 2022 na Námestí baníkov v Handlovej od 7.00 h do 13.00 h. Handlovská kapustnica je zároveň spomienkou na bývalého starostu obce Lipník Ľudovíta Vojtka a bývalého starostu Veľkej Čause, Dušana Ďurdinu, dlhoročných spoluorganizátorov podujatia.

Tento rok sa nebude konať z technických príčin beh Handlovská kapustnica, tradične bude súčasťou podujatia predaj ručne vyrobených výrobkov.

Kto má vôľu variť benefičnú kapustnicu, tomu organizátori ďakujú! Družstvám variacim kapustnicu zabezpečí Dom kultúry mesta Handlová a Mestský úrad Handlová propagáciu Handlovskej kapustnice 2022 a družstva, stôl na varenie, označenie stanovišťa. Združenie obcí handlovskej doliny zabezpečí chlieb, misky s ekologicky rozložiteľného plastu, lyžice a servítky.

Čo si zabezpečujú kuchári benefičnej kapustnice - ľudia dobrej vôle – a autori ručných prác sami: kotol a suroviny na kapustnicu, krabicu, resp. kufrík na hotovosť, palivo na kúrenie. POZOR: Hlavný kuchár musí mať platný zdravotný preukaz.

Organizačné pokyny pre družstvá variace kapustnicu:

Nahláste účasť družstva! Predmet správy: Handlovská kapustnica 2022 do 5. decembra 2022, výlučne na email: cukan77@gmail.com, a v tele mailu uveďte - názov družstva alebo kapustnice (napríklad Láskavá kapustnica od Jožka a podobne), meno a tel. kontakt na hlavného kuchára

Nachystajte si ingrediencie, kotol a drevo na kúrenie (brikety). Váš finančný vklad do ingrediencií a kuriva je prejav vašej dobrej vôle rozdať ľuďom chuť a čaro prichádzajúcich Vianoc a prispieť na dobrú vec.

Stretnutie družstiev je v sobotu 10.12. 2022 o 7.00 h na Námestí baníkov. 

Kapustnice je odporúčané vydávať v jednotný čas o 11.00 h.

Kapustnica sa vydáva do misiek a v prípade, že si obyvatelia donesú vlastné nádoby výlučne do umelohmotných a kovových obedárov. Kapustnice sa nevydávajú z bezpečnostných dôvodov do sklenených nádob.

Predáva si každé družstvo samostatne, pričom odporúčaná cena jednej porcie kapustnice sú 3 €.

Výťažok bude odovzdaný organizátorovi, Združeniu obcí handlovskej doliny a bude venovaný Jazdeckému klubu Almus z Lipníka, ktorý poskytuje hypoterapiu pre deti a služby pre celú handlovskú dolinu.

Budeme triediť odpad. Čo to pre všetkých znamená? Pár krokov k triediacemu miestu

Súčasťou námestia počas konania Handlovskej kapustnice je vždy mnoho kontajnerov a mnoho odpadkov na zemi. Preto vďaka dobrovoľníkom bude jedno označené miesto, kam stačí použitú misku a odpady doniesť a dobrovoľníci odpad vytriedia.

Hudobný program

Reprodukovaná hudba bude hrať od 7.00 h, o 10.00 h príde hudobná skupina RIOS, o 11.00 h sa budeme tešiť z prítomnosti Hájička.

Podujatie organizujú Mesto Handlová, Združenie obcí handlovskej doliny, Dom kultúry Handlová a nultý ročník vznikol vďaka trom handlovským podnikateľom. O tom, kam poputuje výťažok z predaja kapustnice rozhoduje vždy Združenie obcí handlovskej doliny. V minulosti to boli prostriedky rozdeľované pre sociálne slabšie rodiny, materské školy v doline, základnú umeleckú školu a napríklad v roku 2019 bola časť prostriedkov poukázaná na pomoc deťom z bytovky postihnutej požiarom v Prešove.

Autor: (ts-MsÚ Handlová, Jana Paulínyová)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.03.2022
Tohtoročná Hodina Zeme bude hodinou solidarity s ľuďmi a planétou
Tohtoročná Hodina Zeme, ktorá pripadá na sobotu 26. marca, bude hodinou solidarity s ľuďmi a planétou. WWF Slovensko pripravuje v Bratislave podujatie, ktoré vyvrcholí výstavou kresieb lesa, ktorý sa na Hodinu Zeme rozsvieti.
viac
18.08.2022
V Senici chystajú v sobotu Senické senobranie
Ťažiskové podujatie kultúrneho leta v Senici bude Senické senobranie. Organizuje ho mesto Senica a uskutoční sa 20. augusta. Informovala o tom hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.
viac
31.08.2022
Hradné hry priblížia dejiny mesta a okolia od neskorého stredoveku
Tohtoročné Fiľakovské hradné hry návštevníkom priblížia dejiny Fiľakova a jeho okolia v období od neskorého stredoveku až po druhú svetovú vojnu.
viac
16.12.2022
Ekologickejšia vianočná atmosféra zavítala do slovenských miest
Viaceré mestá a obce sa snažia ľuďom spríjemniť predvianočnú atmosféru rôznymi podujatiami. Nechýbajú vianočné trhy plné rôznych dobrôt a hudobných zážitkov. Potešujúcim je aj fakt, že čoraz viac myslia samosprávy počas týchto podujatí aj na životné prostredie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %