Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
26.11.2021 10:30

Hasiči dostali do užívania vynovenú stanicu


Na snímke zľava prednosta Okresného úradu v Dolnom Kubíne Pavol Ľorko, prezident HaZZ Pavel Mikulášek, minister vnútra Roman Mikulec, riaditeľ krajského riaditeľstva HaZZ Žilina Jaroslav Kapusniak, primátor Dolného Kubína Ján Prílepok prestrihávajú pásku počas otvorenia zrekonštruovanej stanice v Dolnom Kubíne 25. novembra 2021. Snímka zdroj: (tasr).


Profesionálni hasiči z Dolného Kubína dostali vo štvrtok do užívania vynovenú stanicu.


Odovzdať im ju prišiel minister vnútra Roman Mikulec. Ten je podľa vlastných slov rád, že po 12 rokoch a mnohých peripetiách majú na okresnom riaditeľstve podmienky, ktoré si k svojej práci zaslúžia.

Rekonštrukcia a prístavba hasičskej stanice priniesla najmä skvalitnenie akcieschopnosti a bezpečnosti slúžiacich príslušníkov. Povedal to vo štvrtok žilinský krajský riaditeľ Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Jaroslav Kapusniak. Priblížil, že obnova priniesla zázemie pre 13 státí mobilnej hasičskej techniky, priestor pre protiplynovú službu či skladové priestory pre zimnú údržbu. Pribudlo tiež zázemie pre odbornú a fyzickú prípravu. "Hasiči majú novú telocvičňu, ktorá je nevyhnutná pre ich výkon. Vybudovala sa veľká nástupná plocha aj nová cvičná veža," vymenoval Kapusniak.

Za stavebné práce ministerstvo vnútra doposiaľ uhradilo 1,422 milióna eur. Podľa prezidenta HaZZ Pavla Mikuláška majú po novom hasiči adekvátne podmienky na výkon služby. Jedným z prínosov, ktoré vyzdvihol, je, že hasiči môžu mať všetku techniku zagarážovanú takým spôsobom, ako predpokladá výrobca. Podotkol, že sa tým zvýši jej spoľahlivosť.

Šéf rezortu vnútra pripomenul, že hasiči sa za posledné dva roky aktívne podieľali v mnohých oblastiach týkajúcich sa pandémie. "Patrí im moja vďaka za to, ako pomáhali, či už príslušníkom Policajného zboru, ale aj samotným slovenským občanom," povedal Mikulec.

Keďže sa budova hasičskej stanice nachádza priamo v centre mesta, podľa dolnokubínskeho primátora Jána Prílepka bolo dôležité, aby slúžila a fungovala. "Taká nevyhnutná záchranná zložka, ako sú dolnokubínski hasiči, nemala niekoľko rokov adekvátne a dôstojné podmienky. Teším sa, že pre svoju prácu aj prípadné zásahy už budú mať dobré miesto," skonštatoval.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.02.2020
Chátrajúci kaštieľ vo Veličnej čaká obnova
Chátrajúci kaštieľ z 18. storočia vo Veličnej v okrese Dolný Kubín čaká rekonštrukcia. Obec získala všetky stavebné povolenia a plánuje sa uchádzať o financie z rôznych fondov či z ministerstva kultúry.
viac
04.05.2021
Do rekonštrukcií ciest plánuje Dolný Kubín investovať takmer milión eur
Dolnokubínska samospráva chce v tomto roku investovať takmer jeden milión eur do opráv ciest a chodníkov. Rekonštrukcie sa dotknú viacerých miestnych komunikácií, niektoré z nich na opravu čakajú vyše 40 rokov. Informoval o tom Martin Buzna z dolnokubínskej radnice.
viac
08.06.2021
Po ceste medzi Dolným Kubínom a obcou Bziny včera prešli prví motoristi
Prístupová cesta do obce Bziny v smere z Dolného Kubína v pondelok (7. 6.) opätovne začala slúžiť doprave v regióne dolnej Oravy. Po uzávere, ktorá obmedzila využívanie cesty na takmer 3 mesiace, boli sprejazdnené oba jazdné pruhy.
viac
08.03.2023
Pri obnove mestských nájomných bytov pomáhajú ľudia bez domova
S rekonštrukciou 12 mestských nájomných bytov nižšieho štandardu na Mládežníckej ulici v Dolnom Kubíne-Kňažej pomáhajú aj ľudia bez prístrešia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %