Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
22.12.2020 03:45

Hlavné mesto podporí kultúru aj v roku 2021


Snímka: (bratislava.sk).


Hlavné mesto Bratislava podporí kultúru aj v budúcom roku. V rámci grantového programu Strategická podpora kultúrnych podujatí vyhlásilo výzvu pre rok 2021, vyčlenených je 130 000 eur.


V podpore kultúry a komunít pokračuje aj Nadácia mesta Bratislavy, ktorá zverejnila harmonogram výziev pre rok 2021. Pre kultúru je alokovaných 600 000 eur. Informovala o tom hovorkyňa Bratislavy Katarína Rajčanová.

Grantový program Strategická podpora kultúrnych podujatí je určený pre etablované podujatia, ktoré tvoria neoddeliteľnú súčasť kultúrnej ponuky hlavného mesta, sú dostupné pre širokú verejnosť a majú potenciál stať sa súčasťou identity mesta. Ide napríklad o rôzne festivaly či prehliadky. Podujatia musia stabilne fungovať a byť realizované minimálne tri roky a trvať aspoň dva dni. Žiadosti je možné podávať do 25. januára 2021.

Hlavné mesto si je vedomé, že aj v roku 2021 možno očakávať neistotu spojenú s pandémiou nového koronavírusu a obmedzeniami, ktoré prináša. „Považujeme však za dôležité prispievať systematickou podporou k udržateľnosti spolupráce medzi tvorivými a produkčnými tímami v pandémiou tak výrazne zasiahnutej oblasti, akou je realizácia kultúrnych podujatí,” skonštatovala Zuzana Ivašková, vedúca oddelenia kultúry a správkyňa Nadácie mesta Bratislavy.

Výber víťazných projektov bude opäť prebiehať dvojkolovo. V prvom kole odborní hodnotitelia posúdia každý projekt po obsahovej stránke na základe hodnotiacich kritérií. Projekty, ktoré postúpia do druhého kola, budú prezentované grantovej komisii pred širokou verejnosťou začiatkom marca. Víťazné projekty, ktoré komisia vyberie, bude v marci schvaľovať bratislavské mestské zastupiteľstvo.

V podpore kultúry a komunít pokračuje aj Nadácia mesta Bratislavy. Nadácia sa chce opäť zameriavať najmä na podporu kultúry, komunitných iniciatív, ako aj jednotlivcov formou umeleckých štipendií. Počas januára a februára budúceho roka budú postupne vyhlásené výzvy v grantových programoch Kultúra, Komunity a v štipendijnom programe Umenie. Pripravené sú tiež spolupráce, ktoré nadácia predstaví začiatkom roka 2021 či nová oblasť podpory v grantovom programe Kultúra, zameraná na rozvoj kapacít organizácií.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.07.2020
Nadácia Bratislavy dá takmer 150 000 eur na komunitný život a umelecké štipendiá
Nadácia mesta Bratislavy rozdelí v grantovom programe Komunity a štipendijnom programe Umenie takmer 150 000 eur medzi vybrané projekty. Informovala o tom hovorkyňa Bratislavy Katarína Rajčanová.
viac
05.01.2021
Mesto a nadácia mesta aj v roku 2021 podporia kultúru a komunity
Hlavné mesto a Nadácia mesta Bratislavy pomôžu kultúre a komunitám aj v roku 2021. Samospráva vyhlásila pre rok 2021 výzvu v grantovom programe Strategická podpora kultúrnych podujatí, v ktorom podporí etablované kultúrne akcie.
viac
18.01.2021
Bratislava podporí revitalizáciu pochôdznych terás
Mesto Bratislava podporí revitalizáciu pochôdznych terás formou dotácie. Na tento účel vyčlenila samospráva v rozpočte 200 000 eur.
viac
31.03.2021
Staré Mesto podporí v rámci dotácií viaceré projekty
Bratislavské Staré Mesto podporí tento rok v rámci prvého kola viaceré projekty z oblasti kultúry, školstva a športu i sociálnej starostlivosti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %